CULMINA EL CURS DE FORMACIÓ BÀSICA PER A VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL QUE S’HA IMPARTIT A ONDARA

En aquest curs han participat un total de 40 voluntaris de tota la Comunitat

Ondara, 16.06.22. Aquest passat dissabte 11 de juny va culminar el Curs de Formació Bàsica en matèries de seguretat i emergències destinat a voluntaris de nova incorporació de les agrupacions locals i associacions de voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana impartit per l’Institut Valencià de Seguretat i Emergències (Ivaspe) a Ondara, durant quatre caps de setmana (de maig i juny). En aquest curs que s’ha impartit en les dependències municipals (Casa de Cultura i Centre Social d’Ondara), han participat un total de 40 voluntaris. Les poblacions que van participar van ser: Xàbia, Benissa, Alfàs del Pi, Ondara, Alacant, Dénia, Benidorm, Gata de Gorgos, Oliva, Poble Nou de Benitatxell, Pedreguer, Confrides .

Els voluntaris han assistit a un curs bàsic de 40 hores de duració amb l’objectiu de millorar la seua capacitat de resposta davant dels distints aspectes que atén Protecció Civil. Han rebut nocions en Primers auxilis, intervenció en incendis, gestió de l’emergència des d’un punt de vista policial, busca i localització de persones desaparegudes, informació sobre els diferents plans d’emergència, comunicacions o psicologia. Van abordar els següents mòduls: Policia – Gestió de l’Emergència; Comunicacions- Ordenació i regulació trànsit – vehicles; Plans d’Emergències; Psicologia; foc; primers auxilis; Pràctiques de Cerca de persones, i va finalitzar amb un Simulacre.

L’Ivaspe, dins de la seua programació anual, organitza aquests cursos dedicats a la formació bàsica per als voluntaris de nova incorporació dirigit a les agrupacions locals i associacions de voluntaris de Protecció Civil, alhora que homologa també altres que es realitzen per iniciativa de les diferents administracions locals valencianes.

Tant des de la Regidoria de Seguretat i Emergències de l’Ajuntament d’Ondara, com des de la Prefectura de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil d’Ondara, es felicita els voluntaris que han participat en aquest curs de formació i s’anima a tots els Joves d’Ondara amb més de 16 anys que vulguen formar part de l’agrupació, s’acosten tant a la seu de la Agrupació de Voluntaris al carrer Carlos Arniches o bé a la Central de la Policia Local, per a rebre més informació.

També s’ha informat que des d’ahir 15 de juny ja ha començat la vigilància forestal, que durarà fins el 15 de setembre, i comptarà amb els voluntaris de Protecció Civil per a la vigilància del terme municipal d’Ondara.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.