EL PRIMER OPINAJOVE ORGANITZAT PER LA REGIDORIA DE JOVENTUT DE L’AJUNTAMENT D’ONDARA RECULL MIG CENTENAR DE PROPOSTES

En total van participar uns 60 joves d’entre 16 i 30 anys i es van recollir un total de 50 propostes que s’incorporaran al Pla jove d’Ondara

Ondara, 10.06.22. El passat dissabte 28 de maig es va celebrar a Ondara el I Fòrum de Participació Juvenil, amb el nom d’Opina Jove. El mateix nom defineix l’objectiu principal de l’activitat, que és el de fomentar la participació entre els i les joves per tal de conèixer les seues necessitat i recollir-ne les seues propostes d’actuació davant les seues pròpies necessitats.

L’activitat, organitzada per la Regidoria d’Infància, Adolescència i Joventut de l’Ajuntament d’Ondara, va comptar amb la col·laboració del Consell Valencià de la Joventut, que es va desplaçar a Ondara per tal de fer de suport a l’activitat amb diferents dinàmiques, per facilitar la participació i crear un ambient juvenil on poder expressar-se lliurement. A més, es va comptar amb el suport de l’Institut Valencià de la Joventut.

En total, van participar uns 60 joves d’entre 16 i 30 anys aportant una cinquantena de propostes sobre diferents temàtiques. Principalment, les de més interès i que més propostes van generar van ser: la sostenibilitat, la igualtat de drets i oportunitats, l’oci i la cultura, l’emancipació, la formació i educació, la participació, la salut i el transport.

Com a conclusió, les mancances i necessitats de la joventut local es donen en els àmbits de l’oci i la cultura, acumulant un total de 21 propostes; el transport amb 10; i l’emancipació amb 5. Dins la cultura destaca el tipus d’oferta, manifestant-se la necessitat de que aquesta s’adeqüe als gustos i interessos de les persones joves. Quant al transport, es manifesta una necessitat de tindre una major oferta de mobilitat pública, fent incidència en el transport a la universitat, a altres pobles del voltants, als IES d’FP, i també per a l’oci nocturn. Quant a l’emancipació, destaca la necessitat de que les administracions acompanyen en aquest procés amb ajudes o beques per a lloguer o la compra de vivenda, que arriben a un major nombre de la població jove. D’aquesta manera, conclou el procés participatiu per tal de recollir les propostes que es plasmaran en el I Pla Jove d’Ondara a mode d’eixos i accions a desenvolupar per l’Ajuntament d’Ondara en el període 2022-2025.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.