JOVI LOZANO-SESER GUANYA EL PREMI ENRIC VALOR DE NOVEL·LA EN VALENCIÀ

L’obra “Després de maig, abans de l’estiu”, de Jovi Lozano-Seser, ha resultat guanyadora de la XXVII Premi Enric Valor de Novel·la en València que convoca la Diputació d’Alacant, un guardó que està dotat amb 20.000 euros. La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha felicitat l’autor i ha destacat que enguany el jurat ha seleccionat un escriptor i periodista alacantí, natural d’Ondara, amb una dilatada trajectòria literària. El premi convocat per la institució provincial reconeix el treball emprès per Enric Valor i Vives per a la normalització de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana des de les facetes d’autor i investigador.

Després de maig, abans de l’estiu”: La protagonista de l’obra premiada és una infermera que es refugia al seu poble natal després de perdre el marit a causa de la Còvid. En paraules del mateix autor, “més que una novel·la, el meu treball és una crònica espiritual de la pandèmia en clau de testimoniatge vital i de superació. També és un homenatge a la singularitat dels nostres pobles i al paper protagonista de les dones a la tradició oral mediterrània”.

Nascut a Ondara el 1979, Jovi Lozano-Seser és periodista, escriptor i comunicador. Encara que va debutar al panorama literari amb els volums de contes «Sis contes i una novel·la incerta» i «Efectes Secundaris», ha cultivat igualment la novel·la -Una història de ficció, Tabarca-, així com l’experimentació de gèneres en Últimes existències, treball distingit amb el Premi Ciutat de València 2011. L’exploració dels llenguatges creatius l’ha conduït també fins al teatre com a dramaturg i amb «F, El llibre de les cares» va aconseguir el Premi Evarist Garcia 2017; a la investigació i l’assaig «D’Ondara a Broadway: L’excepcionalitat de Trini Reyes», i fins i tot a adaptacions al cinema, amb la cinta «Chanel núm. 5» del seu conte Rossa. «El traductor» -Premi Vila de Lloseta 2015- va ser la seua segona novel·la i «Pedres que han de ser remogudes» Premi Alfons el Magnànim 2019, el que va suposar la seua primera incursió en la narrativa negra.

Publicado en Actualitat, Cultura.