PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL CARRER DE BAIX” DE VICENT FLOR, PREMI JOANOT MARTORELL, A LA CASA DE CULTURA D’ONDARA

Ondara, 07.06.22. Divendres passat 3 de juny, emmarcada en la programació de la Regidoria de Cultura d’Ondara per aquest mes de juny, va tindre lloc a la Casa de Cultura d’Ondara la presentació del llibre “El carrer de baix”, de Vicent Flor, Premi Joanot Martorell 2021. La presentació va anar a càrrec de l’autor, amb la introducció a càrrec de l’escriptor local Jovi Lozano-Seser, que recentment ha sigut guardonat amb la XXVII edició del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià convocat per la Diputació d’Alacant, amb la seua obra «Després de maig, abans de l’estiu».

“El carrer de baix” de Vicent Flor, Premi Joanot Martorell 2021.

Sinopsi: «Quan critiquem els adolescents que es droguen, que ens emprenyen i que fins i tot ens roben, per què no ens preguntem què hi ha darrere en compte de blasmar-los? Darrere de Diogo hi havia dos abandonaments durant la infantesa, als quals cal afegir les mentides dels adults.» L’amor i la mort ressonen semblants, quasi com si fossin germans. En aparença estan allunyats, però conviuen. El carrer de baix és una història d’amor i d’amistat, de mort i de desamor que transcorre a València ciutat i a la Vall de Gallinera.

En aquesta vall, amb gran densitat històrica però escassa densitat poblacional, la soledat fa estralls. Allà hi viuen Joan, professor d’institut, i Sara, una psicòloga que conrea bancals. També hi va a parar Carles, un editor de llibres que pretén escapar del dolor que li genera un fill d’acollida amb problemes de drogues i de delinqüència.

Seguint el curs de la Gallinera, un riu que quasi s’ha esvaït, com la vida a la vall, tots tres compartiran un camí on afluiran el passat i tot allò que no han pogut o no han sabut evitar.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.