ONDARA VIBRA AMB EL FESTIVAL DE MÚSICA «INDIE», ROCK, I POP «SPRING FEST BY GEGANT» A LA PLAÇA DE BOUS

Hi havia moltes ganes i això es va notar en la participació i la recepció que va tindre aquest festival per part del públic

Ondara, 30.05.22. L’Spring Fest by Gegant a la Plaça de Bous, organitzat per la Regidoria de Cultura, que dirigeix Raquel Mengual, amb la col·laboració d’Atòmic Studio, va ser tot un èxit. Es va celebrar dissabte passat 28 de maig a la Plaça de Bous d’Ondara, com una forma de compensar per no haver-se pogut celebrar el festival Gegant en Segària per la pandèmia aquestes darreres edicions. I el resultat no va poder ser més positiu: set grups de música «indie», rock, i pop, van fer vibrar a les centenars de persones que van acudir a gaudir de la millor música en directe, en un festival que es va celebrar durant tota la jornada, des de les 13 hores i fins a les 21 hores (quan l’esdeveniment va culminar i es va transformar per a acollir la retransmissió de la final de la Champions des de la pantalla instal·lada a l’escenari). L’acte va destacar per la seua bona organització, i va coincidir a la vesprada amb la celebració de la Cursa Popular d’Ondara, el que va fer que el centre d’Ondara tinguera un gran ambient durant la jornada.

A l’Spring Fest es va portar un estil musical molt similar al Gegant: grups «indie» emergents, amb molta presència femenina; i és que les formacions de dones estan agafant molta força i això s’ha notat en aquest festival, on ha destacat aquesta presencia femenina. Quant a la procedència, les bandes venien de diferents llocs: Madrid, Catalunya, la Marina…Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, la seua responsable, Raquel Mengual, fa una valoració del festival molt positiva; malgrat la calor hi va haver molta gent, amb molt bon ambient i alegria. Hi havia moltes ganes i això es va notar en la participació i la recepció que va tindre aquest festival per part del públic, que va quedar encantat amb la proposta de l’Spring Fest.

Respecte els grups que van actuar, el primer va ser «Vosotras veréis» (banda madrilenya de punk i pop) van encetar el festival cal a les 13 hores; a continuació, «Secundaria» (banda d’indie-rock de Terrassa), «Guitarra es árbol» (rock punk de Pedreguer), «Alison Darwin» (banda d’indie rock de Barcelona), «Axolotes Mexicanos» (una de les bandes de referència de l’indie nacional), «Nebulossa» (trio de synthpop format pels ondarencs Mark Dasousa i María Bas, i per Ophelia Alibrando, guanyadors del premi especial del jurat en l’últim certamen d’Indie Cool, que va encantar al públic), i per culminar, «Shego» (grup madrileny de punk), que va posar el punt final a l’Spring Fest. Els Dj’s locals de Va de Rock van complementar musicalment entre grups.

L’Spring Fest by Gegant va ser un gran al·licient per a tornar a gaudir de la música en directe a Ondara; en un escenari que durant tot el dia va acollir molt bona música, amb molt bon ambient, que va comptar amb l’acompanyament de zones d’ombra, carpes amb les barres dels Festers de la Soledat 2022, i tres foodtrucks per a reposar forces.

Des de la Regidoria de Cultura s’ha volgut agrair la seua assistència a tota la gent que va participar, així com a Mark Dasousa i tota la gent que va treballar per a treure el festival endavant, i també a la Comissió de la Soledat per oferir el servei de barra.

REGIDORIA DE CULTURA* AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.