ONDARA ACULL DURANT TRES CAPS DE SETMANA EL CURS DE FORMACIÓ BÀSICA PER A VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL

En aquest curs estan participant un total de 30 voluntaris de tota la Comunitat, 3 d’ells d’Ondara

Ondara, 19.05.22. L’Institut Valencià de Seguretat i Emergències (Ivaspe) està impartint a Ondara, durant tres caps de setmana (7,8,21,22 de maig i 11 de juny) una nova edició del Curs de Formació Bàsica en matèries de seguretat i emergències destinat a voluntaris de nova incorporació de les agrupacions locals i associacions de voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana. En aquest curs que s’imparteix en les dependències municipals (Casa de Cultura i Centre Social d’Ondara), estan participant un total de 30 voluntaris, 3 d’ells d’Ondara.

Els voluntaris assistiran a un curs bàsic de 40 hores de duració amb l’objectiu de millorar la seua capacitat de resposta davant dels distints aspectes que atèn la Protecció Civil. Rebran nocions en Primers auxilis, intervenció en incendis, gestió de l’emergència des d’un punt de vista policial, busca i localització de persones desaparegudes, informació sobre els diferents plans d’emergència, comunicacions o psicologia. L’Ivaspe, dins de la seua programació anual, organitza aquests cursos dedicats a la formació bàsica per als voluntaris de nova incorporació dirigit a les agrupacions locals i associacions de voluntaris de Protecció Civil, alhora que homologa també altres que es realitzen per iniciativa de les diferents administracions locals valencianes. Com requisit per a accedir als cursos es troba el d’estar inscrit en el Registre de Voluntaris de Protecció Civil de la Generalitat Valenciana.

Des de l’agrupació de Protecció Civil d’Ondara s’ha aprofitat per a fer una crida a la ciutadania perquè les persones interessades s’integren com a voluntàries en el col·lectiu de protecció civil. Per a això es pot contactar amb el correu protecciocivil@ondara.org i telèfon 607591358.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.