AQUESTA SETMANA COMENÇA L’EXECUCIÓ DE LA NOVA XARXA DE PLUVIALS AL CARRER SANT DOMÈNEC, EN L’ANTIGA TRAVESSIA D’ONDARA

  • El projecte és una demanda veïnal dels residents del carrer perquè no té embornals i en cas d’intenses pluges, l’aigua entra en les vivendes
  • Es col·locaran diversos embornals per a la recollida de les aigües pluvials, que s’abocaran al barranc de l’Alberca

Ondara, 16.05.22. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria d’Urbanisme que dirigeix Francesc Giner, començarà a executar aquesta setmana, concretament a partir de demà dimarts 17 de maig, les obres per a crear una xarxa de pluvials al carrer Sant Domènec (carrer de l’antiga travessia de la N-332 al seu pas per Ondara, que va ser reconvertit en bulevard l’any 2009, en treure el trànsit de la travessia amb la variant). Cal esmentar que dit carrer no té sistema de recollida de pluvials (no es va fer al seu dia) i no disposa de cap embornal al llarg de tot el seu recorregut; motiu pel qual, en cas d’intenses pluges, l’aigua entra inclús en les vivendes. Per això, era una reclamació i una demanda veïnal dels residents del carrer, l’execució d’un sistema de recollida de pluvials adequat a les seus característiques (té una forta pendent). Així s’ho havien transmès els residents de Sant Domènec al Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, que és qui ha participat en les reunions amb els veïns per a donar solució a aquesta problemàtica que arrossega el carrer des que en 2009 en van fer les obres per a posar, primer llambordes, i després, asfalt imprès, sense habilitar la corresponent xarxa de pluvials.

Les obres que comencen aquesta setmana consten de l’execució d’una xarxa de aigües pluvials. Aquest carrer disposa d’un pendent pronunciat, i es pretén canalitzar les aigües per baix del ferm. Es col·locaran diversos embornals per a l’arreplegada de les aigües que, finalment, s’abocaran al barranc de l’Alberca. En l’execució de la xarxa s’ha previst la fondària suficient per a no interferir en les escomeses de clavegueram de les vivendes.

L’empresa contractista és «Excavaciones y Desmontes Pistola». El projecte ha estat redactat per l’Oficina Tècnica Municipal. Es tracta d’unes obres finançades íntegrament per l’Ajuntament d’Ondara, amb un pressupost de 40.535 euros (amb IVA). Aquestes obres no estaven previstes en els pressupostos de l’Ajuntament d’enguany, però degut a la demanda veïnal pels problemes que estan patint, la Regidoria de Urbanisme, dirigida per Francesc Giner, ha anteposat donar una solució immediata aquest problema.

Les obres es realitzaran en les pròximes setmanes i suposaran el tall del carrer Sant Domènec al trànsit rodat, si bé les persones residents podran accedir amb els seus vehicles per a càrrega i descàrrega. Des de l’Ajuntament d’Ondara es prega a la ciutadania que es respecte la senyalització i disculpen les molèsties. Es realitzarà la corresponent desviació del trànsit rodat amb la indicació de la Policia Local.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.