AVANÇA LA CREACIÓ D’UN NOU APARCAMENT EN EL NUCLI ANTIC D’ONDARA

El projecte suposarà l’obertura d’un vial entre la Ronda Generalitat i el carrer Sant Cristòfol, amb un àrea d’aparcament d’11 places de cotxe i una zona per a motos

Ondara, 10.05.22. Les obres d’execució d’un aparcament amb 11 places de cotxe i una zona per a motos, que donarà servei en el nucli antic d’Ondara, continuen avançant, malgrat les condicions climatològiques, principalment les pluges, que Ondara ha patit en les últimes setmanes i que han motivat que es retardara el derrocament de la vivenda que permetrà obrir el carrer. Ahir dilluns 9 de maig, finalment, va entrar la maquinària per a derrocar l’immoble que comunica la O-30 amb el carrer Sant Cristòfol. El projecte suposarà l’obertura d’un nou vial entre la Ronda Generalitat i el carrer Sant Cristòfol i la creació d’una àrea d’aparcament. Aquest projecte té un pressupost de 54.000 euros, i està finançat íntegrament pel Pla + Cerca 2021 de la Diputació Provincial d’Alacant. Les obres van començar el passat mes de març. Els treballs s’estan duent a terme tractant d’evitar qualsevol molèstia per als veïns i veïnes de la zona.

El procés que es va dur a terme per a aconseguir impulsar aquestes obres al centre històric va començar en 2020. Al setembre de 2020 es va signar un preacord per a l’adquisició d’un immoble situat al carrer Ronda Generalitat núm. 26 i 28 (la coneguda com O-30) que es destinaria a formar part del viari públic, conforme està previst en el vigent Pla General d’Ordenació d’Ondara. El planejament vigent estableix un vial no desenvolupat que discorre entre el carrer Sant Cristòfol i la Ronda Generalitat, i que afecta parcialment els immobles de Ronda Generalitat 26 i 28.

L’Ajuntament d’Ondara durà a terme la connexió entre ambdós zones, per a descongestionar el centre urbà i facilitar la permeabilitat del trànsit tant rodat com de vianants, i donant així compliment a les determinacions del Pla General d’Ondara. Amb tal fi, l’Ajuntament ja va adquirir (a l’abril de 2020), l’immoble situat al Carrer Sant Cristòfol 25, que venia totalment afectat per la referida dotació viària. Amb l’obertura d’aquest vial entre el casc històric i la O-30, es dotarà a la zona d’11 noves places d’aparcament per a turismes i una àrea també per a motos. Les obres contemplen el derrocament del citat immoble per a permetre la connexió entre els dos carrers. Pel moment, ja s’ha derrocat el mur perimetral de la parcel·la que té eixida a la 0-30, i aquesta setmana s’està duent a terme el derrocament de l’immoble amb la pala excavadora.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.