LA CREMÀ DE LA FALLA DE PAMIS S’AJORNA AL DISSABTE 30 D’ABRIL

En aquesta nova data, la cremà no coincidirà amb les dates de Setmana Santa, Pasqua i Sant Vicent

Ondara, 29.03.22. Des de la Regidoria de Festes i Tradicions d’Ondara, que dirigeix Miguel Gomis, s’ha informat del nou ajornament de la cremà de la falla de Pamis, que estava prevista per a aquest dissabte 2 d’abril. En compte d’aquesta data, s’ha optat per traslladar la cremà al dissabte 30 d’abril. El motiu és que les últimes pluges del mes de març han impedit que els fallers de Pamis hagen pogut acabar i muntar la falla per a la cremà d’aquesta setmana. Així, s’ha considerat com nova data prevista per a la cremà el dissabte dia 30 d’abril, amb l’objectiu de no coincidir amb les pròximes dates de Setmana Santa, Pasqua i Sant Vicent, segons ha confirmat Miguel Gomis.

Cal esmentar que la falla de Pamis és un monument faller fet de forma completament artesanal pels mateixos veïns, i està realitzada per Miguel Tormo, Manolo Collado, José Manuel Lozano, Amado Quintero, i Ramón Morera, amb la col·laboració dels veïns i veïnes de la pedania de Pamis. Els veïns de Pamis porten temps treballant en els arreglaments de la seua falla, que és la mateixa que es va quedar per cremar en 2020, si bé han hagut de realitzar millores en haver passat dos anys des de la seua creació (la falla de Pamis de 2020 es va quedar sense plantar a pocs dies de la cremà, i en 2021 no va haver-hi falla per les restriccions per la pandèmia).

Enguany, la falla de Pamis recrea la Torre del Rellotge d’Ondara, amb un gran monument que arribarà els 9 metres d’altura. La falla està feta de fusta, cartó, suro i pintura, de forma completament artesanal i ecològica. Les previsions de pluja van afectar a la plantà de la Falla de Pamis 2022, perquè la part superior de la falla, el Campanar de la Torre del Rellotge, va tot forrat de cartó i no podria col·locar-se en cas de pluja. Per aquest motiu, la cremà de la falla de Pamis no es va produir el passat 19 de març, i es va ajornar alguns dies en funció de la climatologia, prenent en un principi com nova data el 2 d’abril. Ara, s’ha comunicat que la nova data serà el 30 d’abril, a causa dels impediments per a muntar i acabar la falla per les últimes pluges.

L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la Regidoria de Festes i Tradicions que dirigeix Miguel Gomis, col·labora en aquesta iniciativa, aportant la infraestructura, mesures de seguretat i material necessari per a la plantà. Per a la cremà, hi haurà un castell de focs artificials, patrocinat per la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, i es comptarà amb els bombers, ambulància i efectius de seguretat necessaris.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.