LA REGIDORIA DE CULTURA D’ONDARA IMPULSA UN CICLE PER A POTENCIAR L’ANIMACIÓ LECTORA EN PERSONES ADULTES

El «Cicle de Contahistòries per adults – Els adults comptem si tu ens contes» comença el 22 d’abril, i tindrà una sessió mensual durant els mesos d’abril, maig i juny

Ondara, 28.03.22. Coincidint amb la commemoració, aquest mes d’abril, de l’efemèride del Dia Internacional del Llibre , des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara es llança una nova iniciativa amb l’objectiu de potenciar l’animació a la lectura de les persones adultes, que es vindrà a sumar a les propostes que ofereix Cultura, mes a mes, per a fomentar la lectura entre la ciutadania. Es tracta del “Cicle de Contahistòries per adults – Els adults comptem si tu ens contes”, que començarà el 22 d’abril, i tindrà una sessió mensual durant els mesos d’abril, maig i juny. Posteriorment, es reprendrà després de l’estiu.

Les sessions tindran lloc el 22 d’abril, 27 de maig i 30 de juny, a les 20 hores en la Casa de Cultura d’Ondara. La iniciativa naix amb l’objectiu d’oferir activitats de foment de la lectura no només per a infants (que està coberta amb els contacontes setmanals per a xiquetes i xiquets), i aquestes activitats se complementen amb el Club de Lectura d’Ondara. D’una banda, amb el «Cicle de Contahistòries per adults» s’aconseguix donar a conèixer contes per a persones adultes, i d’altra, es transmet el plaer d’escoltar històries narrades i dramatitzades per part de professionals. La temàtica de les històries, així com l’estil de les intervencions, són molt variades i depenen de la persona encarregada de l’espectacle; sempre intentant cobrir distintes vessants: històries, contes, faules, llegendes… Les sessions per als pròxims tres mesos són les següents:

¡QUÉ BUENO QUE VINISTE!! – FRAN PINTADERA – 22 D’ABRIL

En aquest espectacle es contaran històries entorn del vi. Hi haurà relats eròtics d’eixos que ens trauen els colors, i brindis perquè el públic faça els cors. Ah! I també embarbussament si és que algú s’anima, després de la segona copa, a tractar de repetir-los. I, sobretot, hi haurà humor en bona companyia perquè, com diu el refrany: El vi i l’amic fan més suportable el camí. Gaudirem de l’espectacle amb una copa de vi de la terra, gentilesa de Bodegues Aguilar d’Ondara.

YAYERÍAS – FÉLIX ALBO – 27 DE MAIG

Un secret de família, el silenciós soroll d’un cementeri en la nit, el record d’un besoncle, el tacte suau d’un amor ocult, un poble de 213 habitants… Un foraster, la veu ronca d’un enterrador, un grill, un mussol, l’udol planyívol d’un gos llunyà i una vetla en un xicotet poble d’interior. Quins més elements es necessiten per a donar sentit a un espectacle com “Yayerías”?

“Yayerías” és un espectacle absurd sobre l’emoció i la tendresa. El reflex de tot allò que tenim en comú fins i tot sense haver-ho viscut. Una mirada sobre els nostres propis estereotips socials i comportaments. Tots els elements que apareixen en les dues històries van component l’atmosfera única en la qual respiren tots els seus personatges.

EL VELATORI DEL TIO BATISTE – ALMUDENA FRANCÉS – 30 DE JUNY

Una sessió de contes construïts a partir del que m’han contat les dones de Penàguila. Un Macondo valencià en el que tot pot passar. La història de Batiste, un home que va morir tres voltes i no el van soterrar mai.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.