PAMIS TINDRÀ RENOVADA LA SEUA XARXA D’AIGUA POTABLE ABANS DE FINALITZAR 2022

El projecte està subvencionat al 80% pel Plan + Agua de la Diputació Provincial d’Alacant i dotarà a les vivendes de la pedania d’una xarxa d’aigua potable en condicions

Ondara, 24.03.22. Aquesta setmana ha sigut publicat en el BOP d’Alacant la resolució d’ajudes del Plan + Agua de la Diputació Provincial d’Alacant, que concedeix una subvenció de 83.026,89 euros (el 80% del cost del projecte, pressupostat en 103.783,61 euros) per a la renovació de la xarxa d’aigua potable de la pedania de Pamis. El 20% restant, 20.756,72 euros, serà assumit per l’Ajuntament d’Ondara, segons ha confirmat l’Alcalde, José Ramiro, aquest matí, en la visita realitzada a l’emplaçament de les obres, acompanyat pel Regidor de Manteniment Públic i Serveis, Pere Picornell. Les obres hauran d’estar acabades abans del 30 de setembre de 2022, segons consta en la justificació de la subvenció.

Des de l’Equip de Govern d’Ondara s’ha destacat la consecució de la subvenció per part de la Diputació Provincial d’Alacant, sent la renovació de la xarxa d’aigua potable de Pamis un projecte que el govern local porta diversos anys tractant que siga una realitat, (després de la renovació del clavegueram de Pamis en 2017) i satisfent així una de les demandes veïnals dels residents en Pamis des de fa anys. L’objectiu de les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable és dotar al nucli urbà de Pamis d’una xarxa hídrica en condicions adequades.

La renovació de la xarxa es justifica per l’antiguitat de l’existent, que té gran quantitat de fugues, i les característiques de la qual han quedat obsoletes, fent-se necessari adequar les infraestructures per a donar un millor servei als residents de la zona, al mateix temps que es milloren les condicions de salubritat i funcionalitat necessàries. La solució passa per una nova xarxa d’aigua potable per a tota la pedania, atès que es requereix una renovació de caràcter general. Per a això, s’ha plantejat l’execució d’una nova xarxa d’aigua potable pel traçat més simple, amb una secció superior dissenyada en polietilè. S’inclouen també les vàlvules per a un millor control de la xarxa.

Aquestes obres no afectaran l’asfaltat (que va ser renovat en 2017 com a part de la renovació de la xarxa de clavegueram) i s’executaran íntegrament per les voreres de tot Pamis. El termini d’execució serà de 13 setmanes.

Les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable se sumaran a les obres de clavegueram (realitzades en 2017) i a les diferents millores que s’han realitzat en Pamis en les últimes anualitats. Les dites actuacions han inclòs la rehabilitació integral de l’exterior de l’edifici de les Escoles de Pamis; l’execució de rastells en la zona de l’aparcament per a protecció de caiguda dels vehicles; l’execució d’un embornal lineal en el carrer Pou per a l’arreplega d’aigües pluvials; el soterrament del tram de la sèquia al costat de la creu per a millorar les condicions de l’espai públic; la col·locació de tres espills en els carrers per a millorar la visibilitat per a la circulació rodada, la realització de tres encreuaments per a l’aigua potable, la dotació a la pedania de Pamis d’un parc amb jocs infantils dins del recinte de les Escoles, la instal·lació de reductors de velocitat en les entrades al nucli urbà, els treballs per a millorar la placeta existent enfront de l’edifici de les Escoles de Pamis, a més del complet reasfaltat de la zona de l’entrada a la pedania, des d’on es va realitzar l’asfaltat per part de la Diputació, fins a l’eixida cap a Ondara.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.