PAMIS TORNARÀ A PLANTAR LA SEUA FALLA, QUE ENGUANY RECREARÀ LA TORRE DE RELLOTGE, DESPRÉS DE 2 ANYS SENSE FALLA PER LA PANDÈMIA

La Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara col·labora novament amb la iniciativa dels veïns

La cremà s’ajornarà al dia 2 d’abril, degut a la previsió de pluges per a aquesta setmana

Ondara, 14.03.22. A Ondara també es podrà tornar a gaudir de la festa fallera. Després de 2 anys sense falla per la pandèmia, (la de 2020 es va quedar sense plantar a pocs dies de la cremà,) enguany 2022 es tornarà a plantar la falla en la pedania de Pamis; un monument faller fet de forma completament artesanal pels mateixos veïns. En aquesta ocasió, la falla està realitzada per Miguel Tormo, Manolo Collado, José Manuel Lozano, Amado Quintero, i Ramón Morera, amb la col·laboració dels veïns i veïnes de la pedania de Pamis. Fa ja temps (uns 4 mesos) que els veïns de Pamis estan treballant en els arreglaments de la seua falla, que és la mateixa que es va quedar per cremar en 2020, si bé han hagut de realitzar millores en haver passat dos anys des de la seua creació.

Enguany, la falla de Pamis recrearà la Torre del Rellotge d’Ondara, amb un gran monument que arribarà els 9 metres d’altura. La falla està feta de fusta, cartó, suro i pintura, de forma completament artesanal i ecològica. L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la Regidoria de Festes i Tradicions que dirigeix Miguel Gomis, col·labora en aquesta iniciativa, aportant la infraestructura, mesures de seguretat i material necessari per a la plantà, així com patrocinant el castell de focs artificials previ a la cremà.

Les previsions de pluja afectaran a la plantà de la Falla de Pamis 2022, perquè la part superior de la falla, el Campanar de la Torre del Rellotge, va tot forrat de cartó i no podria col·locar-se en cas de pluja. Per aquest motiu, la cremà de la falla de Pamis no es produirà aquest dissabte 19 de març, i s’haurà d’ajornar alguns dies en funció de la climatologia. La previsió es que la Falla de Pamis es puga cremar el dissabte dia 2 d’abril. Per a la cremà, hi haurà un castell de focs artificials, patrocinat per la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, i es comptarà amb els bombers, ambulància i efectius de seguretat necessaris.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.