ONDARA CONSTITUEIX EL SEU CONSELL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

  • Els representants de les associacions seran Antonia Expósito (Veïns dels Tossals); Josep Gil (Juniors MD) i Mª Carmen Bisquert, (AECC Ondara); i els representats de la ciutadania, Jordi Domínguez, Rafael Expósito i Carlos Estellés
  • Una de les funcions del Consell de Participació Ciutadana serà elaborar la metodologia per a l’edició 2022 dels Pressupostos Participatius

Ondara, 09.03.22. Ahir dimarts 8 de març es va constituir formalment el Consell de Participació Ciutadana d’Ondara, en un acte celebrat a l’Espai Jove, on es va realitzar un sorteig públic per a triar els 3 representants de la ciutadania i 3 de les entitats municipals que constituïxen el Consell de Participació 2022, segons marca el Reglament de Participació Ciutadana. Per part de les entitats i associacions, els 3 representants al Consell seran Antonia Expósito Espadas, de l’Associació Veïns dels Tossals; Josep Gil Puig, dels Juniors MD, i Mª Carmen Bisquert, de l’AECC Ondara. Per part de la ciutadania, els 3 representants seran Jordi Domínguez Vidal, Rafael Expósito Espadas i Carlos Estellés López. Yolanda Ahumada Ortiz quedarà com a suplent.

L’acte també va comptar amb representació política dels 4 grups municipals (PSPV, PP, Compromís i Ciutadans); així com de l’Alcalde, José Ramiro; el Regidor de Participació, Miguel Gomis; i tècnics de l’Ajuntament, que tal i com recull el Reglament, hi formaran part d’aquest Consell i tindran veu però no vot. Després de la seua constitució, el Consell de Participació serà presentat oficialment en el proper Ple ordinari de l’Ajuntament d’Ondara, el 31 de març. Cal recordar que per a poder constituir el Consell de Participació 2022, es va donar un termini d’inscripció del 8 al 28 de febrer per a la representació local (representants de la ciutadania i d’entitats municipals). Una vegada finalitzat aquest termini, i en haver més de 3 candidatures en la categoria dels representants de la ciutadania, ahir es va realitzar un sorteig, per a triar els que finalment integren el consell. En el cas dels representants d’entitats municipals, només es van presentar 3, de manera que s’han incorporat automàticament al Consell de Participació Ciutadana 2022.

En l’acte d’ahir es va posar en marxa la planificació de les properes actuacions amb tots els membres del consell, i es van començar a plantejar idees per a fer els Pressuposts 2022 més participatius per el que fa a les votacions i la proximitat a la ciutadania, amb novetats com la introducció d’una oficina de participació, on s’ajudarà a totes aquelles persones a votar, presentar projectes i resoldre qualsevol dubte. A més, projecten introduir noves plataformes que puguen simplificar els tràmits i la informació que rep la ciutadania. La pròxima reunió del Consell de Participació serà a finals de març.

El Reglament Municipal de Participació Ciutadana d’Ondara, segons ha recordat el Regidor de l’àrea, Miguel Gomis, pretén «formalitzar una nova modalitat de presa de decisions basada en la participació dels veïns i veïnes d’Ondara, arreplegar el seu dret a la participació plena i en condicions igualitàries, així com potenciar un teixit associatiu ric, plural i dinàmic». Cal recordar que una de les funcions del Consell de Participació Ciutadana serà la d’elaborar la metodologia per a l’edició 2022 dels Pressupostos Participatius, iniciant així aquest projecte, que té com a objectiu impulsar la participació ciutadana mitjançant la presentació de projectes a executar en el municipi d’Ondara, i per al qual es destinarà una partida de 50.000 euros, inclosos al Pressupost Municipal de l’Ajuntament d’Ondara d’aquest exercici 2022. Cal recordar que fruit de les votacions en els anteriors pressuposts participatius d’Ondara, s’ha dut a terme la millora acústica de l’edifici del Prado; la restauració de la Font de la Carxofa; i la instal·lació d’un gran llaç contra el càncer enfront del Centre Social (aquests 3 van ser els projectes més votats per la ciutadania en l’anterior edició de pressuposts participatius d’Ondara). Des de l’Ajuntament d’Ondara es vol animar a tota la ciutadania a participar en tot el procés (presentació de propostes i votacions dels projectes que seran executats a càrrec als pressuposts participatius) que tindrà lloc al llarg d’aquest any 2022. Es pot consultar el Reglament de Participació Ciutadana al següent enllaç:

https://joventut.ondara.org/participacio

Publicado en Actualitat, Ajuntament.