L’ALCALDE D’ONDARA, JOSÉ RAMIRO, PARTICIPA EN EL PRIMER FÒRUM D’ALCALDIES DE LA PROVÍNCIA D’ALACANT

Ondara, 22.02.22. Un centenar dels 141 municipis de la província d’Alacant van compartir ahir experiències i iniciatives en el I Fòrum d’Alcaldies promogut per la Diputació Provincial; una proposta pionera que organitza la institució a fi d’estructurar un òrgan de participació i diàleg amb els ajuntaments. A la trobada, presidida pel President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón i que es va desenvolupar en la sala d’actes del Museu Arqueològic Provincial (MARQ), van acudir alcaldes i alcaldesses de grans i xicotets municipis, de tot signe polític, per a compartir reptes i necessitats. Entre els assistents, representant al municipi d’Ondara, va acudir l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. Entre els objectius que perseguia aquest Fòrum, es troba gestionar els plans d’inversions; reduir la burocràcia; potenciar les inversions en municipis, al mateix temps que potenciar el diàleg entre els municipis i la diputació alacantina per a establir plans estratègics de subvencions, i fomentar l’euromunicipalisme.

La iniciativa del ‘Fòrum de les alcaldies’ va sorgir a proposta del Grup Socialista amb el consens de la resta de formacions de la Diputació; un òrgan que consta en el nou reglament orgànic d’aquesta administració, junt amb el ‘Debat de l’estat de la província’ que es va celebrar fa uns mesos. L’acte es va estructurar entorn de dues meses de debat en què van participar responsables municipals, seguint el criteri poblacional (una de poblacions de més de 5.000 habitants, i una altra de localitats amb menys de 5.000 habitants), per a aprofundir en assumptes com la digitalització de l’administració, les destinacions sostenibles, els plans d’inversió en xicotetes i mitjanes poblacions per a lluitar contra la despoblació, les ajudes per a pimes o l’emprenedoria, entre altres aspectes. Prop d’un centenar d’alcaldes i alcaldesses de la província van participar en aquesta pionera iniciativa.

La Diputació d’Alacant convocarà anualment aquest conclave obert per a detallar als alcaldes les línies estratègiques del govern provincial i, al mateix temps, per a escoltar les propostes dels representants municipals en pro d’optimitzar les polítiques i línies d’acció que execute la institució.

Publicado en Actualitat, Política.