L’AJUNTAMENT ONDARA IMPULSA UN PROJECTE DE MILLORA PER A REHABILITAR EL PATI DELS PINS I L’ENTORN DEL’AULARI DE MÚSICA

Es crearà un jardí amb espècies autòctones respectant l’essència de les Antigues Escoles

Ondara, 17.02.22. L’Ajuntament d’Ondara, a través de les Regidories d’Urbanisme i Mobilitat Urbana (dirigida per Francesc Giner), ha començat la redacció d’un nou projecte per a rehabilitar el pati del Pins, emmarcat en les actuacions de millora en l’àrea dels Pins i l’entorn de l’Aulari de Música, que s’enquadren en el Pla de Manteniment d’Edificis Municipals de l’Ajuntament d’Ondara. En concret, es va a habilitar el pati i fer-ho més accessible, ja que les actuals condicions de la zona no són del tot adequades. Aquesta setmana han començat els treballs de mesurament de l’entorn amb l’objectiu de redactar el projecte per a la creació d’un jardí botànic, en la zona d’arbratge, amb espècies autòctones, que respecte l’essència de la zona (Antigues Escoles d’Ondara). La redacció del projecte compta amb dotació pressupostària de l’Ajuntament (Pressuposts Municipals 2021), i per a l’execució de l’obra se sol·licitaran subvencions supramunicipals, a les quals cal presentar el projecte (que s’està redactant).

Aquesta actuació per a la creació d’un jardí es vindrà a sumar als treballs de manteniment de tot l’àrea que es vénen executant en els últims anys en aquest entorn. Entre altres tasques, es va realitzar la poda i sanejament dels pins que es trobaven en condicions perilloses; el tancament amb una tanca perimetral de la zona de l’arbratge; la millora de l’àrea amb la neteja dels grafitis de l’aulari i l’arreglament exterior de l’immoble; i el manteniment de la pèrgola de fusta de la part davantera de l’Aulari. L’objectiu final de la millora integral és crear una zona enjardinada oberta al públic en el centre del poble per al gaudi de la ciutadania. També es dotarà d’una nova il·luminació, adequada a l’àrea enjardinada, i es col·locarà mobiliari urbà de jardí en aquesta zona verda municipal.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.