AVANCEN A BON RITME LES OBRES DE L’ESPAI CATALÀ D’ONDARA

  • La seua finalització, prevista per al proper mes d’abril, permetrà a l’Ajuntament d’Ondara disposar d’un espai municipal de promoció econòmica, ocupació i empresa en l’edifici Casa Català
  • Les obres de reforma de l’Espai Català compten amb un pressupost de 177.870 euros a càrrec del propi Ajuntament
  • Aquest projecte permetrà unificar els lloguers que paga mensualment l’Ajuntament d’Ondara per a l’ús de diferents dependències

Ondara, 11.02.22. L’Ajuntament d’Ondara podrà complir prompte amb el seu objectiu de donar un gran impuls a la promoció econòmica local. Les obres per a transformar l’edifici de modes Català (situat estratègicament en la cèntrica Plaza del País Valencià i que tradicionalment és conegut pel seu prestigi en l’àmbit comercial local) en un espai municipal, l’Espai Català per a la promoció econòmica, l’empresa i l’ocupació local, avancen a bon ritme, i la seua finalització està prevista (en la seua primera fase) per al proper mes d’abril. Així es va poder comprovar ahir en la realització de la visita tècnica a les obres, en la qual van participar, per l’Equip de Govern, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner; i el Regidor de Manteniment, Miguel Gomis. A la visita s’havia convidat als grups de l’oposició, PP i Ciutadans, tal com es va informar en l’últim ple. No obstant això, únicament va assistir el regidor de Ciutadans, Joan Costa. En la visita van poder conéixer al detall l’avanç de les obres, amb les explicacions de l’equip tècnic encarregat del projecte. Un dels progressos més evident és la creació del buit per a l’ascensor de l’edifici, que vertebrarà les plantes i les farà accessibles.

Cal recordar que l’Ajuntament va aprovar en el ple de maig de 2021 (amb el vot en contra del PP) el contracte de lloguer de l’immoble per 20.400 euros/anuals (més IVA) per un termini de 15 anys, amb opció de compra de l’edifici per 306.000 euros a partir de l’1 de gener de 2026 (quan hagen passat un mínim de 4 anys des de l’efectivitat del seu lloguer). Després de l’aprovació del contracte de lloguer de l’edifici, des de l’Ajuntament d’Ondara es va gestionar la tramitació de les obres que s’estan executant actualment, i que permetran l’habilitació de 750 m² d’ús municipal (fins a la segona planta), amb possibilitat d’habilitar més plantes segons necessitats, amb una inversió inicial de 177.870 euros (amb fons del propi Ajuntament en l’anualitat de 2021, atés que es comptava amb una partida pressupostària a aquest efecte dins del Pressupost Municipal 2021).

L’Alcalde, José Ramiro, ha recordat que amb aquest projecte s’aconseguirà unificar els lloguers que paga mensualment l’Ajuntament d’Ondara per a l’ús de diferents dependències on se situen diversos serveis i oficines municipals, que, una vegada culminada l’obra, es traslladaran al nou Espai Català, la qual cosa redundarà en un estalvi per a les arques públiques municipals. En l’Espai Català se situaran pròximament tots els serveis municipals de promoció econòmica local, ADL, empresa, comerç, ocupació LABORA, coworking i viver d’empreses, “Ondara Activa”, empresa municipal SINMA, empresa d’aigües, i altres serveis municipals. Centralitzant així en una mateixa ubicació “Espai Català” tots els serveis relacionats amb la promoció econòmica i l’ocupació local.

Les obres mantindran l’essència comercial de l’immoble adaptant-lo a les necessitats dels nous serveis, segons ha matisat l’Alcalde, qui ha posat de rellevància la sostenibilitat i l’accessibilitat d’aquest edifici, situat estratègicament en l’entrada oest al nucli urbà d’Ondara, amb zona d’aparcament pròxima, estant just al costat del nou Espai Jove.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.