L’AJUNTAMENT D’ONDARA I CREU ROJA SIGNEN EL CONVENI PER A LA CESSIÓ DEL LOCAL MUNICIPAL QUE SERÀ LA NOVA SEU LOCAL DE CREU ROJA A ONDARA

La cessió d’aquest local permetrà continuar prestant serveis i iniciar nous programes assistencials a Ondara

Ondara, 09.02.22. Ahir es va signar en l’Ajuntament d’Ondara el conveni de col·laboració amb la Creu Roja per al desenvolupament de diferents projectes i programes assistencials per part del Comitè Local de Creu Roja Espanyola al municipi d’Ondara. Un conveni que va ser aprovat per unanimitat en el ple del passat mes de gener 2022, i la principal novetat del qual és que l’Ajuntament d’Ondara cedeix un local municipal (l’antiga sombrereria) a aquesta ONG perquè puga desenvolupar les seues activitats en la seua nova seu local a Ondara.

El conveni amb Creu Roja es porta aplicant a Ondara des de 2018. La signatura del conveni, que suposa la continuïtat del mateix durant 2022, va ser subscrit ahir per Alcalde d’Ondara, José Ramiro i la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, per part de l’Ajuntament; i per part de Creu Roja, Eduardo de la Morena (President Creu Roja Dénia); que va estar acompanyat per Belén González Molina (Directora Tècnic Local – Creu Roja Espanyola, Assemblea Local Dénia) i Mónica Ballve (Tècnica d’ocupació). L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, han manifestat que “la cessió d’aquest local permetrà continuar prestant serveis i també iniciar nous programes assistencials a Ondara, al mateix temps que començar a posar en marxa nous programes dirigits a persones en situació de vulnerabilitat”.

L’Ajuntament d’Ondara ha cedit el local municipal a aquesta ONG per a accions com a sensibilització, gestió i captació de voluntariat; formació del voluntariat i laboral; atenció a persones en extrema vulnerabilitat; i activació i seguiment cap a l’ocupació “el meu GPS laboral”. Es tracta de la primera vegada que Creu Roja disposa d’una seu pròpia al municipi d’Ondara (fins ara realitzava els seus projectes assistencials a la Casa de Cultura o al Centre Social). El local que ha cedit formalment l’Ajuntament és “l’antiga sombrereria”, ubicat a una planta baixa de 45 m² en l’Avinguda Alacant nº 8 ( amb entrada per C/ Verge dels Dolors nº2 ). L’Ajuntament d’Ondara ja ha realitzat obres d’adequació del local als fins prevists en aquest conveni; i les obres estan acabades, a falta que Creu Roja dote d’equipament al local. Segons s’indica al conveni subscrit, Creu Roja dotarà del mobiliari i equipament necessari per al desenvolupament d’activitat el local, i podrà utilitzar l’espai de dilluns a diumenge i les vesprades que es precisen per a dur a terme l’activitat proposada. A més, Creu Roja disposa permetre el seu ús amb caràcter puntual a aquelles institucions que ho sol·liciten mitjançant sol·licitud a l’Ajuntament, en l’àrea destinada per a formació, i sempre en relació amb activitats sociosanitàries organitzades en benefici del municipi. Aquesta ocupació es realitzarà fora de l’horari d’activitat de Creu Roja.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.