ARRANCA LA CREACIÓ DEL CONSELL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA D’ONDARA AMB VISTES ALS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2022

Del 8 al 28 de febrer estarà obert el termini d’inscripció per a la representació local (representants de la ciutadania i entitats municipals) en el Consell de Participació 2022

Ondara, 07.02.22. El ple de setembre de 2021 va aprovar per unanimitat el Reglament Municipal de Participació Ciutadana d’Ondara, que, segons ha recordat el Regidor de l’àrea, Miguel Gomis, pretén «formalitzar una nova modalitat de presa de decisions basada en la participació dels veïns i veïnes d’Ondara, arreplegar el seu dret a la participació plena i en condicions igualitàries, així com potenciar un teixit associatiu ric, plural i dinàmic». Ara, al febrer de 2022, l’Ajuntament d’Ondara procedirà a la constitució del Consell de Participació Ciutadana, que estarà compost per 3 representants de la ciutadania i 3 entitats municipals, tal i com recull el Reglament de Participació Ciutadana Municipal.

Una de les funcions del Consell de Participació Ciutadana serà la d’elaborar la metodologia per a l’edició 2022 dels Pressupostos Participatius, iniciant així aquest projecte, que té com a objectiu impulsar la participació ciutadana mitjançant la presentació de projectes a executar en el municipi d’Ondara, i per al qual es destinarà una partida de 50.000 euros, inclosos al Pressupost Municipal de l’Ajuntament d’Ondara d’aquest exercici 2022. Cal recordar que fruit de les votacions en els anteriors pressuposts participatius d’Ondara, s’ha dut a terme la millora acústica de l’edifici del Prado; la restauració de la Font de la Carxofa; i la instal·lació d’un gran llaç contra el càncer enfront del Centre Social (aquests 3 van ser els projectes més votats per la ciutadania en l’anterior edició de pressuposts participatius d’Ondara).

El Regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis, ha anunciat que el període d’inscripció per a formar part del Consell de Participació Ciutadana s’inicia demà dimarts 8 de febrer, i estarà obert fins el dilluns 28 de febrer. Una vegada finalitzat aquest termini, i sempre que hi haja més de 3 candidatures en cada categoria (representants de la ciutadania i entitats municipals), es realitzarà un sorteig públic on es triaran els representants de la ciutadania i de les entitats municipals que constituiran el Consell de Participació 2022. En el cas de no presentar-se més de 3 candidatures, les candidatures presentades s’incorporaran automàticament al Consell de Participació Ciutadana. A més, hi formaran part d’aquest Consell, tal com recull el Reglament, representants polítics; l’Alcalde, el Regidor de Participació, i els tècnics que l’Ajuntament considere oportuns (que tindran veu però no vot).

Les inscripcions per a formar part del Consell de Participació Ciutadana es podran fer de manera telemàtica en el següent enllaç o de manera presencial en l’Espai Jove, Casa de la Cultura, Centre Social i Pavelló Municipal.

Enllaç : https://forms.gle/XBeoWdcsrEZcExDX6

Des de l’Ajuntament d’Ondara es vol animar a tota la ciutadania a participar en tot el procés (Consell Participatiu, presentació de propostes i votacions dels projectes que seran executats a càrrec als pressuposts participatius) que tindrà lloc al llarg d’aquest any 2022.

Es pot consultar el Reglament de Participació Ciutadana al següent enllaç:

https://joventut.ondara.org/participacio

Publicado en Actualitat, Ajuntament.