COMENÇA EL PROJECTE D’HABILITACIÓ DE LA PARCEL·LA I DEL JARDÍ DEL CENTRE DE DIA

L’edifici del Centre de Dia està pràcticament acabat, i abans de posar-ho en marxa, es condicionarà la seua zona exterior

El projecte compta amb una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant de 72.977 euros

Ondara, 01.02.22. Ja han començat els treballs de tancament perimetral, habilitació del pati i jardí de la parcel·la on s’ha construït el Centre de Dia d’Ondara, que està ubicat en un dels quadrants del parc públic Tossals. Aquesta setmana comencen les obres, després de la signatura de l’acta de replantejament la setmana passada, segons ha informat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro.

El Centre de Dia d’Ondara és una obra inclosa en el Pla d’Obres i Serveis de la Diputació d’Alacant 2017, a la qual la Diputació destina 337.500 euros, equivalents al 70% del cost de l’obra, mentre que l’aportació municipal és de 150.000 euros, equivalents al 30% restant, sent el pressupost total de 487.500 euros. El Centre de Dia s’ha construït en una parcel·la qualificada com a sòl urbà dotacional de 1.153m2 i de titularitat municipal ubicada en el carrer Josep Grimalt Mauro 3, cantó amb el carrer Poeta Teodor Llorente (zona urbana de Tossals). La parcel·la està ubicada en una illa de 10.000 m² que és de titularitat pública en la seua totalitat, i que està formada per 4 quadrants, units per una zona central de passeig il·luminada. D’una banda, està el quadrant en què s’ubica el centre de dia; d’altra banda, el quadrant amb el pumptrack; un altre amb el jardí “el Caragol” i un altre quadrant amb una zona enjardinada amb pista de petanca.

Es preveu que el Centre de Dia per a persones dependents preste servei per a 30 places. S’ha construït una edificació de planta única per a major funcionalitat. Les obres de l’edifici estan pràcticament acabades, i en breu serà recepcionat per a posar-ho a disposició dels usuaris com més prompte millor. No obstant això, primer cal condicionar la zona exterior de la parcel·la del Centre de Dia, i és eixa actuació la que acaba de començar. El projecte d’habilitació del pati compta amb una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant de 72.977 euros, i té com a objectiu adaptar l’espai municipal amb totes les mesures de seguretat necessàries, fent així un espai segur i destinat al benestar de les persones majors usuàries del Centre de Dia. Aquestes obres complementàries milloraran les instal·lacions del centre, garantint la salut i la integritat física dels futurs usuaris. Els treballs consisteixen en el tancament de la parcel·la i l’adequació del pati, mitjançant la instal·lació d’una terrassa solada i la creació d’espais verds. A més, es millorarà l’accessibilitat al Centre de Dia, amb modificacions en les voreres per a facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda. Amb una duració aproximada de 10 setmanes, aquestes obres es realitzaran dins de la parcel·la reduint al màxim les possibles molèsties causades, i garantit la utilització dels espais públics.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.