CULMINA EL PROJECTE DE MILLORA ACÚSTICA DEL PRADO

S’ha comprovat que amb les obres s’ha reduït més d’un 50% l’eco en l’interior de l’edifici

Ondara, 31.01.22. Les obres del projecte “Millora acústica de l’edifici del Prado” (que va ser un dels 3 projectes triats per la ciutadania per a executar-se amb càrrec a la partida dels Pressuposts Participatius Ondara 2019) ja han culminat. En concret, la proposta denominada «Millora acústica de l’edifici del Prado» amb una valoració econòmica de 21.300 euros, va ser la que va obtenir la major puntuació en la consulta ciutadana d’inversions realitzada en 2019. Finalment, l’obra ha suposat un cost total de 47.794,55 euros a fi d’optimitzar la instal·lació, seguint les indicacions de l’avaluació acústica realitzada per una empresa especialitzada (la quantia restant, per a un recobriment complet i millor, s’ha sufragat amb fons municipals). El projecte ja està completament acabat i s’ha realitzat amb èxit l’avaluació final de les millores acústiques del Prado, tal com ha confirmat el Regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis.

Així, la setmana passada l’Ajuntament d’Ondara va rebre l’informe acústic que analitza i avalua les millores realitzades en l’interior del recinte del Prado. L’edifici del Prado tenia una instal·lació acústica deficient, ja que la seua estructura produïa un temps de reverberació (eco) que dificultava l’aprofitament per a activitats lúdiques i culturals. Per aquesta raó, s’han instal·lat unes plaques sonoro-absorbent en les parets i el sostre, reduint així aquest efecte i habilitant el recinte per al seu òptim ús. Les millores han sigut provades amb la recepció de l’informe, que garanteix que s’ha reduït més d’un 50% el temps de reverberació, establint-ho en unes xifres òptimes per al seu aprofitament. De fet, aquesta mateixa setmana, el dissabte 5 de febrer, amb motiu de la IV Trobada d’Educació Infantil, el recinte del Prado acollirà el Taller Musical Totsona per a Famílies, el qual es podrà dur a terme al seu interior gràcies a aquestes modificacions en l’edifici municipal.

Les obres van finalitzar entre novembre i desembre de 2021, i ara s’ha rebut l’informe final. L’execució dels treballs es va ajornar respecte al que es preveia un primer moment pel fet que el Prado va ser un dels vacunódroms instal·lats en la comarca per a administrar la vacuna contra el Covid. El passat mes de novembre de 2021, durant la celebració de la Fira de Novembre, ja es va poder comprovar la qualitat i funció de la millora acústica, que va reduir notablement l’eco en el transcurs de la fira, en actes com la visita a l’interior del Prado de la Colla de dolçaines i de la batucada.

Miguel Gomis ha aprofitat per a avançar que l’Ajuntament d’Ondara ja està posant en marxa els Pressuposts Participatius de 2022, que compten amb una partida de 50.000 euros, i ha animat a la ciutadania a participar en les propostes i votacions, per a decidir els pròxims projectes a executar.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.