ONDARA VIU UNA FESTIVITAT DE SANT ANTONI 2022 ADAPTADA A LES ACTUALS CIRCUMSTÀNCIES

  • La Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara ha organitzat els actes amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions
  • Dissabte es va realitzar la foguera i la baixada de l’arbre, i diumenge una benedicció d’animals en un recorregut pel poble

Ondara, 24.01.22. Aquest cap de setmana (dissabte 22 i diumenge 23 de gener), la Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara ha organitzat els actes de Sant Antoni a Ondara, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Miguel Gomis, que ha aportat la logística necessària per a la realització amb seguretat dels diferents actes emmarcats en aquesta celebració tradicional al poble.

Els actes prevists inicialment es van veure alterats amb canvis en la programació degut a l’alta incidència per covid al poble. Així, es van retirar els actes que suposaven estar sense mascareta (el sopar) i la benedicció d’animals no es va realitzar de forma estàtica enfront del Prado, com en anys anteriors, sinó que el rector va beneir les mascotes al seu pas en el recorregut pel poble. El dissabte 22 de gener es va realitzar la cercavila pel poble i la baixada de l’arbre (des del Col·legi Sanchis Guarner fins arribar al Prado, per la Ronda Generalitat), i la gran foguera a la vesprada al costat del Prado. Ahir diumenge 23 de gener, al matí, després de la missa, es va portar a cap la cercavila, amb la participació dels carros i cavalls, que va comptar amb l’ambientació musical a càrrec d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals; i la Benedicció d’animals, a càrrec del Rector d’Ondara, Ximo Silvestre, que va beneir els animals durant el recorregut pels carrers del poble. Va haver-hi una alta participació, mantenint en tot moment les mesures de seguretat necessàries.

L’Ajuntament d’Ondara, per la seua banda, ha facilitat la fusta de la foguera; va preparar la ruta que van realitzar els carros, i va aportar els recursos municipals per a fer-ho (Policia Local, Protecció Civil, Bombers en la foguera…). El Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, ha agraït a l’Associació de Carreters i Cavallistes el seu impuls a l’hora d’organitzar aquesta festivitat tradicional, així com al rector d’Ondara, Ximo Silvestre, i a totes les persones que, malgrat del canvi en l’organització de l’acte, van participar en la benedicció dels animals i en la foguera del dissabte.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.