ONDARA VA VIURE UNA GRAN CAVALCADA DE REIS 2022, ORGANITZADA PER LA REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS

La recepció als Reis Mags es va realitzar a l’aire lliure, a la Plaça de Bous, adaptant l’acte a les mesures de seguretat, i amb accessos diferenciats per al públic i per a la comitiva

Ondara, 07.01.22. Després de dos anys molt durs a causa de la pandèmia, i després que en 2021 no es poguera celebrar per la situació epidemiològica, en aquesta ocasió, aquest 2022, els xiquets i xiquetes d’Ondara van poder tornar a gaudir de la tradicional Cavalcada de Reis Mags, que es va celebrar dimecres passat 5 de gener, organitzada per la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Miguel Gomis. L’acte es va adaptar a les mesures de seguretat, amb distància social, ús obligatori de mascareta, i amb la recepció als Reis Mags a l’aire lliure, a la Plaça de Bous, per a poder oferir més seguretat. A més, es va realitzar un accés ordenat a la plaça, amb entrades diferenciades per al públic i per al seguici de la Cavalcada.

Ses Majestats els Reis Mags d’Orient van arribar muntats en boniques carrosses i acompanyats pel seu seguici, i van recórrer els carrers d’Ondara, amb un gran ambient musical i festiu, amb eixida des del col·legi Sanchis Guarner. Entre altres animacions, va haver-hi personatges Disney, Minions, Bob Esponja, Pocoyó, unicorn, una gran estrela de llum d’Orient, cavalls de llums, un gran elefant, tragafocs, acrobàcies amb sabres… La Cavalcada va comptar amb la participació, entre altres, de la Quintada 2022, Comissió de la Soledat 2022, els júniors MD d’Ondara, els grups de ball de l’Escola de Gimnàstica Rítmica d’Ondara, l’Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara, i la col·laboració de l’Associació de Mestresses i l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Quant a l’ambientació musical de la Cavalcada, va anar a càrrec de la Unió Musical d’Ondara; d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals; el grup musical “El Vell Montgó” i el grup de percussió Ondarattack.

La Cavalcada de 2022 va mantindre l’itinerari dut a terme des de 2016, passant per la travessia de l’antiga nacional. En l’interior de la Plaça de Bous estava muntat el Portal de Betlem, on els Reis Mags van adorar el xiquet Jesús i van oferir unes paraules als assistents. A la Plaça de Bous van ser rebuts per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, el Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, i el Rector d’Ondara, Ximo Silvestre. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va dir que era un honor rebre els Reis Mags en una nit difícil, després de 2 anys de pandèmia; però que els xiquets i xiquetes necessitaven veure’ls, i els va donar les gràcies per estar ací. També va agrair la seua col·laboració a tots els voluntaris que van participar en la cavalcada. I com a petició als Reis Mags, va demanar salut per a tots els ondarencs i ondarenques i molta felicitat per a totes les persones d’Ondara. A continuació, el Rei Baltasar va dedicar unes paraules als assistents, a qui els va dir que estaven molt contents per poder tornar a recórrer els carrers del poble; que Ondara els havia acollit en aquesta plaça de bous que s’havia transformat en un lloc segur. També, que després d’haver fet molts quilòmetres, el seu millor regal era veure els somriures dels xiquets i que els hagueren arribat les seues cartes. Va afirmar que els xiquets i xiquetes han demostrat ser un exemple amb el seu comportament, i va enviar un abraç a les famílies que estan confinades, i a aquelles persones que estan en l’hospital. Després de la qual cosa, va preguntar si els presents s’havien portat bé. I es va llançar un castell de focs artificials.

Posteriorment, els tres Reis Mags, assentats en els seus trons, van atendre tots els xiquets i xiquetes d’Ondara, que van accedir ordenadament a l’escenari. El Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, ha agraït la col·laboració de Policia Local i Protecció Civil per aconseguir que la Cavalcada fora el més segura possible.

Totes les fotos de la Cavalcada:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=laveudondara&set=a.4954218741264861

Publicado en Actualitat, Ajuntament.