LA JUNTA LOCAL D’ONDARA DE L’ASSOCIACIÓ ESPANYOLA CONTRA EL CÀNCER PRESENTA EL CALENDARI 2022 «LA LLUM DE L’ENDEMÀ»

Ondara, 01.12.21. Ahir dimarts 30 de novembre, la Casa de Cultura d’Ondara va acollir la presentació del calendari de 2022 de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. El projecte, sota el títol “La llum de l’endemà” és una iniciativa de la Junta Local d’Ondara de l’AECC. El calendari ha estat realitzat per l’estudi Manolo Fotògrafs, amb texts a càrrec de l’escriptor ondarenc Jovi Lozano-Seser. Ahir van ser moltes les persones d’Ondara que van acudir a donar suport a aquesta proposta solidària.

El calendari “La llum de l’endemà” es pot adquirir al preu de 5 euros en la Junta Local d’Ondara de l’AECC (contactant amb qualsevol dels seus membres), tal com ha indicat la seua presidenta, Mª Carmen Bisquert.

Després de la presentació, es va poder visitar l’exposició de la Fundació Científica de l’Associació, que està instal·lada a la Casa de Cultura d’Ondara. En el 50è aniversari de la fundació de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (es va fundar en 1971), es mostra, a través dels panells explicatius, tots els avanços aconseguits, i a on es destinen els fons que s’obtenen.

*50 ANYS DE FUNDACIÓ DE L’AECC*

«En 1971 en l’Associació Espanyola Contra el Càncer vam fer història creant la Fundació Científica de l’AECC, rodejant-nos de prestigiosos científics com el Dr. Severo Ochoa, en un moment en què la societat vivia d’esquena a les qüestions científiques. En aquests 50 anys hem invertit per a donar resposta als grans reptes del càncer, impulsant en el seu moment, el talent de joves que avui són líders internacionals. Avui som l’entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer: 79 milions d’euros en 401 projectes, amb més de 1.000 investigadors.

Des de llavors, hem contribuït a augmentar la supervivència en càncer. El nostre gran repte ara és aconseguir un Pla Nacional d’Investigació en càncer que contribuïsca que aquesta supervivència abast el 70% en 2030 i que promoga l’equitat en l’accés als resultats d’investigació a totes les persones.

Amb aquesta exposició volem mostrar un exemple dels avanços que en els últims anys han contribuït, amb l’impuls de l’AECC, a abordar totes les fases de la progressió del càncer, des de la prevenció fins a la recerca de nous tractaments més específics.

Aquesta història ha sigut escrita gràcies a milions de persones que amb les seues aportacions han enfortit la investigació en càncer.

Continuem investigant junts, continuem salvant vides, continuem canviant la història del càncer.

Gràcies!

CANVIANT LA HISTÒRIA DEL CÀNCER – 50 anys»

**AECC**

Publicado en Actualitat, Associacions.