ONDARA CLAMA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE : «PROU DE VIOLÈNCIES CONTRA LES DONES»

La performance “No puc respirar”, a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara, emociona amb una intervenció teatral a la plaça del Convent en què es viu una situació de maltractaments en una parella jove, i recorda a les 37 dones víctimes mortals d’enguany per violència masclista a través d’uns cartells amb noms reals, edats, i forma violenta en què han sigut assassinades algunes de les víctimes

Ondara, 26.11.21. Ahir dijous 25 de novembre es va commemorar el Dia Internacional per l’eliminació de les Violències contra les Dones, i des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, es va celebrar en primer lloc la xerrada «Violència de gènere i els centres Dona 24 hores», que va anar a càrrec de la psicòloga Virginia Rodríguez, del Centre Dona 24 hores de Dénia. La xerrada es va realitzar a la Casa de Cultura d’Ondara i s’emmarca en les activitats propostes per la Comissió d’Igualtat d’Ondara, que des del passat mes d’octubre està oferint xerrades – col·loqui mensuals, obertes a la ciutadania, amb la participació de persones i col·lectius vinculats amb la defensa de la igualtat i el treball contra la violència de gènere. A continuació, es va llegir el manifest de l’Ajuntament d’Ondara amb motiu del 25N.

Després, l’acte commemoratiu del Dia Internacional per l’eliminació de les Violències contra les Dones va continuar amb una performance enfront de l’Ajuntament, a la Plaça del Convent, que va anar a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara, dirigida per Rosa Catalán, titulada “No puc respirar”. La intervenció teatral va impressionar i emocionar el públic assistent. En ella, una jove parella discuteix i el xic ofega a la xica, que acaba morint. A continuació, van aparèixer, cantant, diverses integrants de l’escola amb cartells color violeta en què es recordava a algunes de les 37 dones mortes enguany a les mans de les seues parelles. En els cartells es detallaven els noms reals, edats, i forma violenta en què havien sigut assassinades aquestes dones.

Des de la Regidoria d’Igualtat es va agrair a l’Escola Municipal de Teatre aquesta emotiva intervenció, així com al públic present la seua assistència als actes commemoratius contra la violència masclista.

REGIDORIA D’IGUALTAT * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.