ONDARA APROVA EN PLE, AMB EL VOT EN CONTRA DEL PP I L’ABSTENCIÓ DE CIUTADANS, EL PACTE SOBRE RENOVACIÓ DE LES CONDICIONS DE TREBALL DEL’AJUNTAMENT

El ple va aprovar per unanimitat el requisit lingüístic d’accés als llocs de treball; l’actualització dels llocs de treball d’Oficialia en la Policia Local; l’Estratègia Local de Joventut; el programa de Digitalització i Modernització Municipal 2022; la proposta per a un Finançament Just 2021; i la moció amb motiu del 25N

Ondara, 26.11.21. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir dijous 25 de novembre el ple ordinari del mes. Entre els punts de l’ordre del dia, es va incloure la moció amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’eliminació de la violència de gènere, en coincidir el ple amb aquesta efemèride. La moció va ser llegida per la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, i va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís, PP i Ciutadans).

L’assumpte que va generar més debat en el ple va ser el Pacte sobre renovació de les condicions de treball de l’Ajuntament d’Ondara, que va ser aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís, en contra del PP, i l’abstenció de Ciutadans. Aquest pacte, segons va destacar la Regidora de Personal, Raquel López, va eixir avant en la Mesa de Negociació en què es van votar tots els punts per unanimitat; fet que, segons va destacar, era “el major triomf de tota la legislatura” en matèria de personal. L’Alcalde, José Ramiro, va recalcar que es porta treballant 4 anys en aquest pacte, i que “arribar a un acord per unanimitat de tots els treballadors i treballadores és molt positiu per a tots els empleats de l’Ajuntament, siguen del col·lectiu que siguen; conserges, netejadores, administratius, policies”,…Per això, va dir, “es fa una Mesa conjunta, i es tracten a tots per igual”.

El Pacte sobre renovació de les condicions de treball de l’Ajuntament d’Ondara es va portar a ple després d’haver sigut consensuat per unanimitat amb tots els sindicats de l’Ajuntament d’Ondara. Suposa modernitzar i actualitzar les relacions laborals dels empleats de l’Ajuntament, assumint per als treballadors de l’Ajuntament d’Ondara el Decret 42/2019, de 22 de març, del Consell, de regulació de les condicions de treball del personal funcionari de l’Administració de la Generalitat; i quedant així derogat l’anterior normativa d’aplicació, que datava de 2006. Amb la nova normativa es milloren les condicions laborals de l’Ajuntament, al mateix temps que es realitza una organització del personal amb un horitzó 2021-2025. El pacte també inclou un apartat en matèria de Formació. A més, en el cas de la Policia Local, determina el model a aplicar perquè la prestació del servei de Policia Local siga sostenible.

Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís, en contra del PP, i l’abstenció de Ciutadans, el portaveu del qual, Joan Costa, va indicar que havia assistit a les Meses de Negociació. El portaveu del PP, Àlex Hernández, va dir que els hauria agradat que en aquest punt es votara per separat l’acord de treballadors de l’Ajuntament i el de la Policia Local, perquè, segons va dir, en el cas de Policia, hi havia un membre que no se li havia concedit l’oportunitat d’estar present en la Mesa de Negociació. Respecte d’això, l’Alcalde, José Ramiro, va explicar que el sindicat del policia en qüestió no reunia les condicions per a estar en la Mesa (representació de més de 10% de les votacions en l’Ajuntament), si bé va recalcar que dins de la resta dels sindicats presents en la Mesa, també estava representat el col·lectiu de la policia local; i de fet, dos policies estaven presents, com a membres dels dits sindicats, en la reunió en què es va arribar l’acord per unanimitat.

D’altra banda, la resta dels assumptes de l’ordre del dia del ple van ser aprovats per unanimitat, a excepció d’una modificació de crèdits (l’última de l’actual exercici) que va ser votada a favor per Equip de Govern PSPV-Compromís, i PP, i en contra de Ciutadans. El ple va aprovar per unanimitat la modificació de la relació de llocs de treball en l’Ajuntament d’Ondara amb l’aplicació del Requisit Lingüístic, l’objectiu final de la qual és l’exigència que els funcionaris de l’Ajuntament siguen bilingües, perquè el ciutadà puga exercir els seus drets lingüístics, exigint que en la provisió de places de funcionaris o empleats s’incloga el coneixement oral i escrit de l’idioma, ja que els ciutadans tenen el dret a ser atesos en la llengua oficial que trien. En l’àmbit laboral, també es va aprovar per unanimitat l’actualització dels llocs de treball d’Oficialia en la Policia Local (reclassificació dels grups de llocs de treball).

També es va aprovar en el ple el Programa de Digitalització i Modernització Municipal 2022-2024, que proposa la dotació pressupostària en la plantilla municipal per al nomenament d’una persona funcionària interina a temps complet per a l’execució del programa de Digitalització i Modernització Municipal 2022-2024, que permeta aconseguir subvencions de la Unió Europea. A més, es va aprovar per unanimitat el Pla Jove – Estratègia Local de Joventut d’Ondara i la Proposta per a un Finançament Just que acabe amb el dèficit inversor a la Comunitat Valenciana. També es va aprovar per unanimitat l’elaboració del reglament municipal d’edificis, Auditori Municipal i Plaça de Bous. En aquest assumpte, el portaveu del PP, Àlex Hernández, va demanar que se’ls cobre a les empreses amb ànim de lucre les taxes per utilització de la Plaça de Bous. José Ramiro va explicar que el que s’aprovada en aquest ple era el reglament d’ús; i que després estava, d’una altra banda, l’ordenança que marca les taxes que es cobren. Respecte d’això, va indicar que durant l’any de la pandèmia no s’ha cobrat la taxa, i que no estaria de més realitzar modificació de l’ordenança per a determinar els pagaments per l’ànim de lucre, i per a posar una fiança per a netejar la plaça en cas necessari.

Publicado en Actualitat, Política.