LA FIRA DE COMERÇ D’ONDARA 2021 DEMOSTRA EL POTENCIAL DEL COMERÇ LOCAL

  • 20 expositors van mostrar els seus productes i serveis al públic de tota la comarca; va haver-hi circuit d’educació viària; tapeig als establiments del concurs de tapes, i diversió en la fira d’atraccions
  • Es va ajornar al pròxim cap de setmana , degut a la climatologia, la fira d’animals i la ruta teatralitzada

Ondara, 22.11.20. Ondara ha viscut aquest cap de setmana la celebració del cap de setmana fort de la Fira d’Ondara 2021; la Fira de Fires des de 1690, organitzada per la Regidoria de Turisme i Promoció Econòmica d’Ondara. Aquest cap de setmana del 20 i 21 de novembre s’ha celebrat la Fira de Comerç Local al Prado; mostres d’art al Prado, a càrrec d’ADAMA (Associació d’Artistes de la Marina Alta); el circuit d’Educació Viària instal·lat per la Policia Local; la Fira d’Atraccions; el II Concurs de Tapes Fira d’Ondara en els propis establiments locals, i el concert de la Banda Infantil i Juvenil de la UMO emmarcat en la programació de La Joia de la Cultura. No obstant això, la Fira d’Animals es va ajornar per motius climatològics i per l’estat de la plaça de bous, i se celebrarà el pròxim cap de setmana (27-28 novembre). A causa de la pluja, també la Ruta teatralitzada pel casc històric d’Ondara a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre, prevista per a ahir diumenge 21 de novembre, es va ajornar per al proper dissabte 27 de novembre a les 11 hores, i el circuit d’educació viària d’ahir diumenge finalment se celebrarà diumenge que ve 28 de novembre.

L’Alcalde d’Ondara i responsable de Promoció Econòmica i Comerç, José Ramiro; membres de la corporació municipal, i representants d’associacions locals, van inaugurar el dissabte la Fira de Comerç Local, amb els parlaments a càrrec de l’Alcalde; de la cap del Servei territorial de Comerç, Artesania i Consum d’Alacant, Pilar Santos, i de la Presidenta de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, Inma Peiró. A continuació, la comitiva va visitar els estands muntats pels expositors a l’interior del Prado. La inauguració de la Fira va comptar amb mostres de la cultura popular valenciana; música a càrrec d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, i l’actuació de la Muixeranga Segària, que va realitzar diverses figures.

José Ramiro va afirmar que la Fira “és una mostra del potencial comercial que té Ondara” i va agrair la presència de tots els negocis que han participat en la Fira de Comerç, en el cap de setmana de “fira forta” d’Ondara. Va indicar que en la fira s’ha pogut gaudir de totes les novetats i serveis d’empreses d’Ondara. L’Alcalde va destacar la labor d’ACO, l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, “pel que fan dia a dia pel poble d’Ondara: el comerç local és vida; són els xicotets negocis i comerços locals el que ens dóna la vida, el que sustenta les famílies, i per això, tenen tot el nostre suport”.

Per la seua banda, la presidenta d’ACO, Inma Peiró, va agrair que l’Ajuntament “deixe un espai, com és el Prado, als comerciants i ens done facilitats per a muntar aquesta fira; que enguany es pot celebrar de forma molt més normalitzada”; va animar al públic a visitar la fira aquest cap de setmana, recordant que “des d’ACO tenim molt que oferir”, i va aprofitar per recordar que ACO comença ara la seua campanya de Nadal. Des de l’Associació es va promocionar en la Fira de Comerç la campanya nadalenca d’ACO, que enguany sortejarà un primer premi de mil euros i un segon de 500 euros per a consumir en els comerços associats.

La cap del Servei territorial de Comerç, Artesania i Consum d’Alacant, Pilar Santos, va posar en valor i va agrair tant a ACO com a tots els comerciants que estiguen sent tan proactius en aquest temps de recuperació econòmica; per a això, va evidenciar que les ajudes i subvencions concedides a Ondara a través de la xarxa AFIC (dirigides al comerç, autònoms i pimes) s’han quadruplicat en un any, passant d’11.000 euros en 2020, en plena pandèmia, a 44.000 mil euros en 2021; la qual cosa demostra el gran treball i impuls que se li està donant al comerç local en la població.

L’edifici del Prado va tornar a acollir amb èxit el cap de setmana la Fira de Comerç Local que va comptar amb la participació de 20 expositors, entre comerços i empreses locals, i va comptar amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, ACO. Aquesta mostra va servir perquè els comerciants d’Ondara donaren eixida als seus estocs, oferiren atractives ofertes als clients, i presentaren les seues novetats quant a productes i serveis. El públic va respondre satisfactòriament davant d’aquestes propostes al llarg del cap de setmana. Les empreses i comerços que van participar van ser els següents: Màxima Bikes, Fornés Assesors, Centre Estètica Sultana, Autoescola Ondara, Motos Mahiques, Passicos, Gala Mobles, Calçats Dora, Víctor Salort, Carnisseria Alberto Picó, Mobles Ortolá, Piensos Félix, Somriures, Staner Events, Mobles Escrivá, Dilatando mentes, Ca Paquitina, Luansa, Soler Herramientas, Maika Regals y Opensat. A fi de celebrar la fira amb garanties i seguretat enfront del covid, va haver-hi control d’aforament, reducció d’expositors i la delimitació d’una ruta circular per a evitar aglomeracions. Coincidint amb la Fira de Comerç en el Prado, es va poder gaudir de les mostres d’art a càrrec de ADAMA, l’associació d’artistes de la Marina Alta, les obres de la qual es van exposar al centre del Prado.

Aquest cap de setmana va continuar la fira d’atraccions. La Comissió de la Soledat 2022 també va estar present en la fira, amb les seus parades de venda de dolços i salats instal·lades a l’exterior del Prado. A més, des de la Policia Local d’Ondara, a través de la unitat de Grup Educació Viària Agent Tutor (GEVAT), es va instal·lar un circuit d’educació viària per a xiquets i xiquetes, amb carrils, senyals de circulació, semàfors, passos de vianants, etc., en el carrer Vicent Andrés Estellés. Els xiquets i xiquetes van portar la seua pròpia bicicleta o patinet, i també es van oferir tricicles a disposició dels més xicotets. El circuit d’ahir diumenge, finalment s’instal·larà diumenge que ve 28 de novembre, perquè les pluges van impedir la seua celebració (el dissabte si que va poder realitzar-se amb normalitat).

D’altra banda, cal recordar que el II Concurs de Tapes 2021 s’està realitzant en els propis bars i restaurants locals (del 13 al 28 de novembre, durant els caps de setmana). En el II Concurs de Tapes de la Fira d’Ondara 2021 participen 9 bars i restaurants locals: Centre Social, La Xata de Sole, La Parada, Tasta’m, Gallego, Cafè Sendra, El Bosc, Bar Prado, i Bar Tia Maria. Cada establiment participant ha elaborat una tapa per a participar en el concurs, on el seu preu de venda serà de tapa més una canya de cervesa o una copa de vi, per un preu tancat de 3 euros.

Des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara s’ha elaborat també una potent programació cultural per a la Fira de Novembre 2021. Aquest passat dissabte 20 de novembre va destacar el concert de Santa Cecília de la Banda Juvenil i Infantil de la UMO a l’Auditori Municipal, que va comptar amb una alta assistència de públic, sobretot famílies dels i de les joves músics i músiques.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.