DEMÀ COMENÇA LA FIRA DE FIRES D’ONDARA 2021

Durant tres caps de setmana hi haurà Concurs de Tapes, Fira d’atraccions i actuacions culturals

El plat fort de la fira arribarà el cap de setmana del 20 i 21 de novembre, amb la fira de comerç local i la fira d’animals

Ondara, 12.11.21. Demà 13 de novembre arranca la Fira de Fires d’Ondara 2021, adaptada a les circumstàncies i complint totes les mesures sanitàries vigents. El programa de la Fira de Fires Ondara 2021 es desenvoluparà del 13 al 28 de novembre, organitzat per l’Ajuntament d’Ondara. Durant els pròxims tres caps de setmana (13-14 de novembre; 20-21 de novembre, i 27-28 de novembre) hi haurà Fira d’Atraccions (que ja està instal·lada al seu emplaçament habitual de carrer Nacions Sense Estat); II Concurs de Tapes Fira d’Ondara en els propis establiments locals, concerts i actuacions emmarcats en la programació cultural d’Ondara, La joia de la Cultura. Enguany, el plat fort de la Fira d’Ondara 2021 es concentrarà en el cap de setmana del 20 i 21 de novembre, amb la Fira de Comerç Local al Prado; la Fira d’Animals a la Plaça Bous; les Rutes teatralitzades pel casc històric d’Ondara a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre, i mostres d’art al Prado, a càrrec de ADAMA (Associació d’Artistes de la Marina Alta).

A partir de demà 13 de novembre se celebrarà el II Concurs de Tapes 2021, que es realitzarà als propis bars i restaurants locals i tindrà lloc durant els pròxim tres caps de setmana de novembre de 2021 (del 13 al 28 de novembre). En el II Concurs de Tapes de la Fira d’Ondara 2021 participaran 9 bars i restaurants locals: Centre Social, La Xata de Sole, La Parada, Tasta’m, Gallego, Café Sendra, El Bosc, Bar Prado, i Bar Tia Maria. Cada establiment participant ha elaborat una tapa per a participar en el concurs, on el seu preu de venda serà de tapa més una canya de cervesa o una copa de vi, per un preu tancat de 3 euros. El II Concurs de Tapes compta amb un premi a la millor tapa del poble (premi dotat econòmicament amb 400 euros per al bar o restaurant guanyador, i 200 euros per al segon), i un sorteig de sopars per als clients que hagen completat el 70% de les tapes participants. S’ha establit per a enguany un horari mínim en què s’hauran de servir les tapes de concurs: d’11 a 13 hores i de 19 a 21 hores.

Respecte a la fira d’atraccions, s’ha tornat a instal·lar durant tres caps de setmana de novembre (13, 14, 20, 21, 27 i 28 de novembre) en l’aparcament situat al costat del carrer Nacions Sense Estat, al costat del MasyMas. Enguany, el dia del xiquet/a serà els dimecres 17 i 24 de novembre, i el preu de les atraccions serà d’1 euro.

D’altra banda, des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara s’ha elaborat una potent programació cultural per a la Fira de Novembre 2021. Cal destacar que els actes prevists per a aquest cap de setmana (13-14 novembre) han canviat d’ubicació degut a la possibilitat de pluja i se celebraran a l’Auditori Municipal en compte de la Plaça de Bous. Per a aquest cap de setmana, les activitats inclouen l’espectacle de teatre musical de Dani Miquel (diumenge 14 de novembre, en 2 sessions); i l’actuació de la Banda de Sant Antoni del Portmany d’Eivissa presentant el concert “Rock a banda” (dissabte 13 de novembre). Ambdós actes se celebraran a cobert a l’Auditori Municipal. Per als següents caps de setmana destaquen els concerts de Santa Cecília de la UMO (20 de novembre Banda Juvenil i Infantil d’Ondara, i 28 de novembre la Unió Musical d’Ondara); així com l’obra teatral de “Cactus Teatre” el 27 de novembre.

Respecte a la tradicional Fira de Comerç Local, tindrà lloc el pròxim cap de setmana del 20 i 21 de novembre al Prado, amb control d’aforament, reducció d’expositors i la delimitació d’una ruta circular per a evitar aglomeracions i propiciar la visita a tots els estands. Els negocis i comerços locals participaran en aquesta fira, que compta amb la col·laboració de l’Associació de Comercials i Empresaris d’Ondara, ACO. Una vintena de negocis locals han confirmat la seua participació: Màxima Bikes, Fornés Assesors, Centre Estètica Sultana, Autoescola Ondara, Motos Mahiques, Passicos, Gala Mobles, Calçats Dora, Víctor Salort, Frutos Secos La Marina, Carnisseria Alberto Picó, Mobles Ortolá, Piensos Félix, Somriures, Staner Events, Mobles Escrivá, Dilatando mentes, Ca Paquitina, Luansa, Soler Herramientas, Maika Regals y Opensat. Eixe mateix cap de setmana, dissabte 20 i diumenge 21 de novembre, hi haurà mostres d’art a càrrec de ADAMA, l’associació d’artistes de la Marina Alta, les obres de la qual s’exposaran al centre del Prado. El programa d’eixe cap de setmana es completarà amb la tradicional Fira d’Animals a la Plaça de Bous, organitzada amb la col·laboració de l’Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara. Hi haurà 12 corrals instal·lats dins de la plaça de bous per a poder visitar la fira. I també es realitzaran rutes teatralitzades al patrimoni local a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara el diumenge 21 de novembre.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.