EL COMPOSITOR DAVID POSTIGUILLO GUANYA EL V PREMI DE COMPOSICIÓ PER A DOLÇAINA I PIANO VILA D’ONDARA AMB LA SEUA OBRA “RONDÓ CONCERTANT”

Una tartana i un burro” del compositor David Valera Ruízva obtindre el premi del públic

Ondara, 08.11.21. El compositor David Postiguillo, de Manuel (València), va obtindre dissabte passat 6 de novembre, per tercer any consecutiu, el primer premi del “V Premi de Composició per a dolçaina i piano Vila d’Ondara”, convocat per l’Ajuntament d’Ondara i dotat econòmicament amb 1.250 euros per la seua peça “Rondó Concertant”. Postiguillo, que ja va obtindre aquest mateix premi en les dues edicions anteriors (2019 i 2020), va presentar una peça arriscada i virtuosa que, en mans de l’experimentat duet format pel dolçainer Josep Alemany i el pianista David González, va fer les delícies del públic que es va congregar a la Casa de Cultura d’Ondara (complint els protocols establits de seguretat i aforament per a prevenir contagis per covid-19). D’altra banda, la peça “Una tartana i un burro”, del compositor David Valera Ruiz, va obtindre el premi del públic, dotat amb 500 euros, que va ser sufragat per la “Federació Valenciana de Dolçainer/res i Tabaleters/res”. «Caricatures», de Josep Cano Gracià, va ser finalista, conjuntament amb les premiades “Rondó Concertant” i “Una tartana i un burro”.

El V Premi de Composició per a dolçaina i Piano Vila d’Ondara, convocat per l’Ajuntament d’Ondara, és un certamen de composició musical únic per les seues característiques, en tractar-se de composicions originals per a la dolçaina i el piano. En aquesta edició es va atorgar per segona vegada el premi del públic (dotat amb 500 euros i concedit per la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters), a través de votacions in situ en la mateixa presentació de dissabte passat. El primer premi, de 1.250 euros, ha sigut concedit per l’Ajuntament d’Ondara. Des de l’organització del certamen s’ha remarcat que l’elevat nivell de les obres presentades han fet molt difícil la decisió del jurat. El V Premi de Composició per a Dolçaina i Piano ha estat convocat per l’Ajuntament d’Ondara, amb la finalitat de fomentar la cultura en el municipi, ampliar el patrimoni musical, difondre la nostra música més representativa i augmentar el repertori per a aquest tipus de formació.

Cal destacar que el mateix dissabte, en el transcurs de l’acte, es van presentar les portades de partitures guanyadores d’edicions anteriors, que són obra de l’artista local Toni Ortolà. Les 4 portades, que per separat tenen sentit, juntes conformen un «tot» en homenatge a la música tradicional de dolçaina i piano. En concret, es van presentar les partitures de la menció i única obra presentada a la primera edició 2017; i de 2 finalistes i la guanyadora de la segona edició 2018.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.