ONDARA CELEBRA LA SEUA FIRA 2021 DEL 13 AL 28 DE NOVEMBRE

El 20 i 21 de novembre el Prado tornarà a acollir la fira de comerç local; la plaça de bous la fira d’animals, i durant tres caps de setmana hi haurà Concurs de Tapes, fira d’atraccions i actuacions culturals

Ondara, 28.10.21. Ondara tornarà a viure aquest mes de novembre de 2021 la seua tradicional Fira de Fires, després que l’any passat no es poguera celebrar aquest esdeveniment amb normalitat degut a la pandèmia. La millora de la situació epidemiològica, l’alta taxa de vacunació i l’alçament de les restriccions autonòmiques han propiciat que des de l’Ajuntament d’Ondara s’impulse enguany la Fira de Novembre 2021; sempre adaptada a les circumstàncies i complint totes les mesures de sanitàries vigents. En la presentació de la Fira d’Ondara 2021 han participat avui l’Alcalde d’Ondara i responsable del departament de Promoció Econòmica i Turisme, José Ramiro; el Regidor d’Associacionisme, Miguel Gomis; la presidenta de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara (ACO) Inma Peiró; la Tècnica ADL d’Ondara, Ana Cotaina; l’artista artífex del cartell d’aquesta edició 2021, el pintor local Toni Ortolà; així com la representant de l’Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara, Magda Oliver.

Toni Ortolà, artista que ha creat el cartell de la Fira d’Ondara 2021, ha explicat que la intenció d’aquesta creació era “donar sentit a l’alegria de que tornara a vindre la fira a Ondara”, i que la imatge del xurro del cartell ve, d’una banda, pel fet que l’any passat l’única cosa que va vindre de fira a Ondara va ser la xurreria, i per això se li ha volgut donar protagonisme, però també perquè es buscava un element representatiu de la fira que introduïra la gastronomia.

El programa de la Fira de Fires Ondara 2021 es desenvoluparà del 13 al 28 de novembre, i durant els tres caps de setmana hi haurà Fira d’Atraccions (al seu emplaçament habitual de carrer Nacions Sense Estat); Concurs de Tapes als propis establiments locals, i concerts i actuacions emmarcats en la programació cultural d’Ondara, La joia de la Cultura. El plat fort de la Fira d’Ondara 2021, enguany es concentra en el cap de setmana del 20 i 21 de novembre, quan tindrà lloc la Fira de Comerç Local al Prado; la Fira d’Animals a la Plaça Bous; les Rutes teatralitzades pel casc històric d’Ondara a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre, i mostres d’art al Prado, a càrrec d’ADAMA (Associació d’Artistes de la Marina Alta). L’Alcalde, José Ramiro, ha explicat que enguany es realitzarà la fira de fires més pròxima al que es feia anteriorment, i que espera «poder tornar a celebrar en 2022 tot el que comportaria una fira normal d’Ondara, incloent-hi la fira gastronòmica i la matinal motera, que enguany, igual que la fira comarcal, encara no s’ha pogut recuperar».

La tradicional Fira de Comerç local tindrà lloc el cap de setmana del 20 i 21 de novembre, prenent com a emplaçament el Prado, amb control d’aforament, reducció d’expositors i la delimitació d’una ruta circular per a evitar aglomeracions i propiciar la visita a tots els estands. Els negocis i comerços locals participaran en aquesta fira, que compta amb la col·laboració de l’Associació de Comercials i Empresaris d’Ondara, ACO, segons ha destacat la seua presidenta Inma Peiró. José Ramiro ha aprofitat per a animar a la ciutadania a participar “d’una forma segura i responsable en la fira”, i ha agraït a l’ACO “la seua iniciativa i esforç”, recalcant que la iniciativa de reprendre la fira es fa amb molta il·lusió i molt treball.

La tècnica ADL AFIC d’Ondara, Ana Cotaina, ha detallat que una vintena de negocis locals han confirmat la seua participació en la fira de comerç d’Ondara, els dies 20 i 21 de novembre: Màxima Bikes, Fornés Assesors, Centre Estètica Sultana, Autoescola Ondara, Motos Mahiques, Passicos, Gala Mobles, Calçats Dora, Víctor Salort, Frutos Secos La Marina, Carnisseria Alberto Picó, Mobles Ortolá, Piensos Félix, Somriures, Staner Events, Mobles Ecrivá, Dilatando mentes, Ca Paquitina, Luansa, Soler Herramientas, Maika Regals i OPensat.

Eixe mateix cap de setmana, dissabte 20 i diumenge 21 de novembre, hi haurà mostres d’art a càrrec d’ADAMA, l’associació d’artistes de la Marina Alta, les obres de la qual s’exposaran al centre del Prado, permetent una visita ordenada i amb separació adequada a la fira de comerç. El programa d’eixe cap de setmana es completarà amb la tradicional Fira d’Animals a la Plaça de Bous, organitzada amb la col·laboració de l’Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara. La representant de l’associació, Magda Oliver, ha explicat que la fira serà semblant a la de 2019, principalment amb la mostra de cavalls i aus. Hi haurà 12 corralets instal·lats dins de la plaça de bous per a poder visitar la fira.

Coincidint amb la fira de comerç, es realitzaran també rutes teatralitzades per casc històric i edificis emblemàtics d’Ondara a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara; en aquest cas, les rutes teatralitzades al patrimoni local s’efectuaran el diumenge 21 de novembre.

D’altra banda, enguany 2021 es tornarà a repetir el Concurs de Tapes que tan bon resultat va donar en l’edició de 2020, en els propis establiments de restauració local. El Concurs de Tapes es realitzarà en els propis bars i restaurants locals i tindrà lloc durant tres caps de setmana de novembre de 2021 (del 13 al 28 de novembre), segons ha avançat el Regidor d’Associacionisme, Miguel Gomis. La participació en el concurs és gratuïta per als bars i restaurants locals. Cada establiment participant hi haurà d’elaborar una tapa per a participar en el concurs, on el seu preu de venda serà de tapa més una canya de cervesa o una copa de vi, per un preu tancat de 3 euros. Segons ha explicat el Regidor d’Associacionisme, Miguel Gomis, el II Concurs de Tapes compta amb un premi a la millor tapa del poble (premi dotat econòmicament amb 400 euros per al bar o restaurant guanyador, i 200 euros per al segon), i el sorteig de sopars per als clients que hagen completat el 70% de les tapes participants. En el II Concurs de Tapes de la Fira d’Ondara 2021 participaran alguns dels establiments que ja van participar en 2020, i uns altres de nous. Encara s’està perfilant el nombre total de locals participants. S’ha establit per a enguany un horari mínim en què s’hauran de servir les tapes de concurs: d’11 a 13 hores i de 19 a 21 hores.

Respecte a la fira d’atraccions, es tornarà a instal·lar durant tres caps de setmana de novembre (13, 14, 20, 21, 27 i 28 de novembre) en l’aparcament situat al carrer Nacions Sense Estat, al costat del MasyMas. Enguany, el dia del xiquet/a serà els dimecres 17 i 24 de novembre, i el preu de les atraccions serà d’1 euro, més reduït inclús que en l’edició de 2019 (quan era d’1,5 euros). Des de l’Ajuntament d’Ondara, segons ha informat José Ramiro, s’ha rebaixat al 50% la taxa que paguen els firers, amb l’objectiu que s’oferiren aquests preus populars per al dia del xiquet/a.

D’altra banda, enguany, davant de la impossibilitat de muntar altres esdeveniments que se celebraven emmarcats en la Fira de Fires (com la matinal motera o el mercat medieval), des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara ha elaborat una potent programació cultural per a la Fira de Novembre 2021 que prendrà com principal emplaçament la Plaça de Bous d’Ondara, l’Auditori Municipal, i la Casa de Cultura; escenaris idonis per a acollir actes de “cultura segura”. Entre les activitats destacarà l’espectacle de teatre musical de Dani Miquel (14 de novembre); la Banda de Sant Antoni del Portany” presentant el concert “Rock a banda” (13 de novembre); o els concerts de Santa Cecília de la UMO (20 de novembre Banda Juvenil i Infantil d’Ondara, i 28 de novembre la Unió Musical d’Ondara); així com l’obra teatral de “Cactus Teatre” el 27 de novembre.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.