LA POLICIA LOCAL D’ONDARA PARTICIPA EN EL PROGRAMA “INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL APLICADA AL CIUTADÀ”

Ondara, 29.09.21. Tota la plantilla de la Policia Local d’Ondara i personal de l’Ajuntament d’Ondara va participar ahir 28 de setembre en el programa “Intel·ligència emocional aplicada al ciutadà”, impartit per Pascual Benet (psicòleg, formador, conferenciant i coach ICF). La jornada formativa es va celebrar al saló del plens de l’Ajuntament d’Ondara.

La intenció de realitzar aquesta jornada formativa ha sigut per a dotar els funcionaris de l’Ajuntament d’Ondara de ferramentes per a potenciar les seues habilitats psicosocials i intel·ligència emocional per a poder afrontar amb assertivitat totes les situacions del dia a dia amb els ciutadans, transmetent una imatge de professionalitat i pròxima al municipi; al mateix temps que transmetre les competències claus professionals que ha d’adquirir un professional de l’ajuntament per a exercir amb èxit el seu treball, i implicar cap a la recerca activa d’un creixement professional i personal, amb l’objecte d’augmentar el seu benestar integral.

El treball del col·lectiu de les forces de seguretat és un treball considerat com “estressant i de risc” pel fet que realitzen la seua professió en un entorn molt propens als conflictes: denúncies, detenció de delinqüents, resolució de problemes, activitats assistencials, mediació, emergències, etc. Aquestes situacions poden desencadenar fatiga psíquica i minvar els índexs de productivitat. De la mateixa manera, el treball del personal de l’Ajuntament porta implícit una correcta atenció al ciutadà, independentment de l’estat d’ànim dels mateixos, a causa de circumstàncies personals i/o conjunturals com és el Covid en aquests moments. Amb tot això, el programa “’Intel·ligència emocional aplicada al ciutadà” tenia com a objectiu transmetre coneixements per a dotar de competències aplicables a la gestió positiva de totes aquelles situacions relacionades amb ciutadans, i d’altra banda, dotar de ferramentes orientades a aconseguir un desenvoluopament òptim emocional que permeta afrontar amb garanties d’èxit les tasques diàries.

“Intel·ligència emocional aplicada al ciutadà” s’ha impartit a través de casos, vídeos, dinàmiques de grups i discussions, amb modalitat presencial (amb les mesures Covid- 19 oportunes). Els punts abordats en el programa d’aquesta jornada formativa han sigut: Empatia i Comunicació no violenta amb el ciutadà; Intel·ligència emocional i gestió d’emocions; Gestió d’acords i Resolució de conflictes; La importància del treball en equip; La presa de decisions i Resolució de conflictes; Assertivitat vs agressivitat i Ferramentes de coaching i motivació per al canvi. El programa ha sigut impartit en l’Ajuntament d’Ondara per per Pascual Benet, Màster en RRHH i Coach executiu per l’EEC acreditat per ICF. Màster en programació neurolingüística per l’AEPNL. Màster en psicologia clínica i de la salut per l’EFP. Màster en psicologia infantojuvenil per l’AEPCCC. Grau en Magisteri.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.