ONDARA TORNARÀ A VIURE LA SEUA FIRA DE FIRES EL PRÒXIM MES DE NOVEMBRE

Després d’un 2020 en el que la fira es va concentrar en els propis establiments locals, enguany 2021 el Prado i contornada tornarà a acollir la fira de comerç local, hi haurà Concurs de Tapes, i també tornarà a celebrar-se la fira d’atraccions durant tres caps de setmana complint les mesures sanitàries oportunes

Ondara, 29.09.21. Ondara tornarà a viure aquest mes de novembre de 2021 la seua tradicional Fira de Fires, després que l’any passat no es poguera celebrar aquest esdeveniment amb normalitat degut a la pandèmia. La millora de la situació epidemiològica, l’alta taxa de vacunació i l’alçament de les restriccions autonòmiques han propiciat que des de l’Ajuntament d’Ondara s’haja decidit impulsar novament enguany la Fira de Novembre 2021; això sí, sempre adaptada a les circumstàncies i complint totes les mesures de salut i sanitàries que estiguen vigents en el moment de la Fira, tal com ha anunciat l’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica, José Ramiro.

**Foto d’arxiu de presentació de la Fira de 2020**

La tradicional Fira de Comerç local tindrà lloc el cap de setmana del 20 i 21 de novembre, prenent com a emplaçament la contornada del Prado, amb estands, carpes o casetes per a permetre que s’estiga a l’aire lliure; i també l’interior del Prado, en el cas d’alguns negocis que requereixen un espai major. S’espera una alta participació dels negocis i comerços locals en aquesta fira, que compta amb la col·laboració de l’Associació de Comercials i Empresaris d’Ondara, ACO.

D’altra banda, enguany 2021 es tornarà a repetir la Ruta de la Tapa, que tan bon resultat va donar en l’edició de 2020, en els propis establiments de restauració local. La Ruta de la Tapa serà un Concurs de Tapes en els propis bars i restaurants locals i tindrà lloc durant els quatre caps de setmana de novembre de 2021 (del 6 al 28 de novembre). Cada establiment participant hi haurà d’elaborar una tapa per a participar en el concurs, on el seu preu de venda serà de tapa més una canya de cervesa o una copa de vi, per un preu tancat.

Respecte a la fira d’atraccions, es tornarà a instal·lar durant tres caps de setmana de novembre (13, 14, 20, 21, 27 i 28 de novembre) en l’aparcament situat al carrer Nacions sense estat, al costat del MasyMas. La fira d’atraccions s’està projectant amb un pla de seguretat que permetrà el compliment de totes les mesures que marque Salut Pública, vigents en el moment de celebració de la fira, com ara el control d’aforament.

Enguany, davant de la impossibilitat de muntar altres esdeveniments que se celebraven emmarcats en la Fira de Fires (com la matinal motera o el mercat medieval), des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara s’està elaborant una potent programació cultural per a la Fira de Novembre 2021 que prendrà com principal emplaçament la Plaça de Bous d’Ondara i l’Auditori Municipal, escenaris idonis per a acollir actes de “cultura segura”. Entre les activitats destacarà l’espectacle de Dani Miquel (14 de novembre); o els concerts de Santa Cecília de la UMO.

En unes setmanes es presentarà públicament la Fira d’Ondara 2021 i es donaran tots els detalls de la programació, segons ha avançat José Ramiro, el qual ha aprofitat per a animar a la ciutadania a participar “d’una forma segura i responsable en la fira”, i ha agraït a l’ACO “la seua iniciativa i esforç”, recalcant que la iniciativa de reprendre la fira es fa amb molta il·lusió i molt treball, sent una adaptació constant a la situació que vivim.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.