CULMINA L’ESCOLA D’ESTIU D’ONDARA SENSE CAP INCIDÈNCIA I COMPLINT TOTES LES MESURES SANITÀRIES I DE SEGURETAT

Es va impartir l’Escola Infantil a la l’Escoleta Infantil Municipal i l’Escola Educativa al Col·legi Sanchis Guarner

Ondara, 02.09.21. Ondara va culminar el passat 31 d’agost les Escoles d’Estiu 2021, que s’han impartit durant els mesos de juliol i d’agost amb diferents propostes lúdiques i educatives. Aquest ha sigut el segon estiu consecutiu marcat per les mesures de seguretat i distanciament amb motiu de la crisi sanitària pel Covid-19. L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de la Regidoria d’Educació i Esports que dirigeix Mar Chesa, i l’empresa municipal SINMA, han impulsat aquestes dues escoles d’estiu per a xiquets d’1 a 12 anys, amb la finalitat de oferir un projecte lúdic i educatiu de qualitat per als més menuts i menudes, sent una proposta d’oci sa i en un entorn segur i familiar per a les xiquetes i xiquets.

Cal destacar que no s’ha registrat cap incidència, tant en aquest estiu del 2021, com en l´estiu del 2020, gràcies al treball dels monitors i monitores, així com l’exemplar comportament de l’alumnat i les seues famílies. És un mèrit de tots, que en els dos estius de la pandèmia, no s´ha tingut cap cas de COVID-19 en les escoles d’estiu.

A l’Escola Infantil, que s’ha desenvolupat a l’Escola Infantil Mestra Joaquina Gavilà, han participat una mitjana de 40 alumnes cada mes d’1 a 3 anys repartits en un total de 4 aules. Sota el títol «Crea, explora i aprèn», s’ha fomentat el moviment, la psicomotricitat, el descobriment i la educació emocional a través de diferents activitats tant a l’aula com al pati, on els alumnes han estat separats per grups. D’entre totes les activitats, cal destacar la festa de l’aigua que es va realitzar setmanalment a cada classe.

Per la seua part, a l’Escola Educativa «Ecoescoles» han participat un total de 90 alumnes de 3 a 11 anys que han abordat quatre del Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030: el canvi climàtic, l’alimentació sostenible, la importància de l’aigua i la proximitat. A través de representacions teatrals, dissenys de murals, cançons i jocs al pati, els i les alumnes han aprés la importància de cuidar el planeta. A més de les activitats programades a l’escola, cal destacar la visita del programa infantil d’À Punt «La Colla» el passat mes de juliol, on els i les alumnes van participar en diferents proves i que es va emetre a finals del mes d’agost, a més de la visita setmanal de tots els alumnes a les instal·lacions de la piscina municipal, amb diverses activitats a més del bany en les dues piscines.

Des de la Regidoria d’Educació i Esports s’agraeix la confiança i el recolzament de les famílies que, un any més, han elegit les Escoles d’Estiu d’Ondara per als seus xiquets i xiquetes.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.