LA JUNTA LOCAL D’ONDARA DE L’AECC VA REALITZAR AHIR 15 D’AGOST UNA CAMPANYA SOLAR DE PREVENCIÓ DE CÀNCER DE PELL A LA PLATJA DE L’ESTANYÓ

Ondara, 16.08.21. La Junta Local d’Ondara de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) va organitzar ahir diumenge 15 d’agost a la platja de l’Estanyó (Les Marines) una campanya de prevenció del càncer de pell. La campanya va comptar amb la col·laboració del Doctor Eduardo de la Morena (president de Creu Roja Dénia) i de la Doctora Patiño; de la Creu Roja, i dels Ajuntaments de Dénia (va acudir el Regidor de l’Ajuntament de Dénia, Óscar Mengual) i d’Ondara (amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora de Sanitat, Mª Carmen Velázquez). Es tracta del quart any en què des de la Junta Local d’Ondara se celebra aquest tipus de campanya solar a la platja.

Aquesta campanya preventiva i informativa, celebrada en horari matutí en un dels dies de més afluència de persones a la platja com és el diumenge 15 d’agost, dia festiu, va tindre un resultat espectacular, segons ha confirmat la presidenta de la Junta Local de AECC, M.ª Carmen Bisquert, qui ha qualificat aquesta campanya com tot un èxit, donada la gran participació registrada, en un ambient molt saludable. L’acció va consistir a oferir al públic informació sobre el càncer de pell, els tipus de melanoma i com detectar-los i previndre’ls. Per a això es va comptar amb la col·laboració de professionals de la salut, i d’una taula amb material informatiu. Enguany no es va poder realitzar la visualització de pigues a causa del protocol pel covid, (perquè no es podia accedir dins de la caseta); en canvi, el que es va fer va ser una campanya més informativa en la carpa exterior. L’acte va comptar al matí amb l’animació musical a càrrec de la batucada Ondarattak.

L’acció impulsada ahir a la platja per part de l’AECC també va comptar amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora de Sanitat, M.ª Carmen Velázquez, els quals van celebrar la realització d’aquest tipus de campanyes informatives per a millorar la salut a través de la prevenció.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.