ONADA DE CALOR: EL CENTRE DE COORDINACIÓ D’EMERGÈNCIES DE LA GENERALITAT DECLARA DES DEL 12 D’AGOST EL NIVELL 3 DE PREEMERGÈNCIA DAVANT DEL RISC D’INCENDIS FORESTALS A LA COMUNITAT VALENCIANA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va presidir ahir una reunió, a Dénia, per a analitzar els efectes de la pròxima onada de calor a la Comunitat Valenciana. A la trobada van assistir, entre altres, l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt; la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Entre les conclusions de la reunió, Puig ha anunciat que el Centre de Coordinació d’Emergències establirà des del dijous 12 d’agost, el nivell 3 de preemergència davant de risc d’incendis forestals. En aquest sentit, hi haurà un reforç del 50% dels vols de vigilància preventiva. Una de les mesures que Puig ha destacat, principalment, és la realització de «vols per tota la Comunitat Valenciana, per tots els àmbits d’especial interès forestal, per a humidificar l’ambient tirant aigua per a mantenir al màxim possible la humitat». Durant la trobada, ha detallat que el director territorial d’Aemet ha explicat que «el període de màxima tensió es produirà des del divendres 13 fins al dilluns 16 d’agost».

D’altra banda, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat declararà, a partir d’aquest dijous 12 d’agost, el nivell 3 de preemergència davant del risc d’incendis forestals a la Comunitat Valenciana, amb temperatures que s’espera que freguen els 40 graus en algunes parts del territori durant el cap de setmana. Tal com ha explicat la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, el nivell 3 de preemergència, que implica “perillositat extrema”, prohibeix accedir als senders de tots els espais forestals del territori valencià. Les Conselleries de Medi Ambient i d’Interior publicaran hui una resolució, amb vigència des del divendres 13 d’agost, amb les mesures següents:

– Prohibició de circular per pistes forestals en vehicle o a peu, d’una dotzena de parcs naturals. A més de la prohibició del trànsit de persones per sendes en el conjunt de les zones forestals. Es prohibeix circular per les pistes forestals, tant en vehicle com a peu, de dotze parcs naturals valencians: els de la Serra d’Irta, Penyagolosa, el Desert de les Palmes, la Tinença de Benifassà, la Serra d’Espadà, la Serra Calderona, la Pobla de Sant Miquel, el Túria, les Gorges del Cabriol, la Serra de Mariola, la Font Roja i el Prat de Cabanes.

-Prohibició de qualsevol prova de caràcter esportiva en eixos terrenys forestals

-Prohibició d’utilitzar paellers en zones recreatives

-Suspensió de zones d’acampada.

-Suspensió de tots els treballs o activitats que puguen comportar risc d’incendi en terreny forestal.

-Prohibició de realitzar qualsevol foc o focs festius.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.