Ximo Puig anuncia el tancament de l’oci nocturn, la limitació de persones per taula en l’hostaleria i la reducció de l’aforament d’espectacles massius

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el tancament de l’oci nocturn, encara que els locals podran continuar funcionant com a bars i cafeteries; la limitació del nombre de persones per taula en l’hostaleria, que serà d’un màxim de 10 en exteriors i 6 en interiors; així com la reducció de l’aforament en espectacles massius, com principals mesures per a contenir l’evolució de la pandèmia.

Així ho ha avançat després de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant de la COVID-19, en la que s’ha acordat que les noves mesures entren en vigor a partir del 10 de juliol i estiguen vigents fins al 25 de juliol.

Així mateix, el president ha anunciat que sol·licitarà l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a establir la restricció a la mobilitat nocturna entre l’1 i les 6 del matí en uns 40 municipis que registren major risc epidèmic, «tant per la incidència com per la positivitat».

El cap del Consell ha destacat que també se sol·licitarà la limitació de les reunions socials a un màxim de 10 persones, tant en l’àmbit privat com en el públic, en tota la Comunitat Valenciana. Per a això, es presentarà avui davant del TSJCV la resolució de la Conselleria de Sanitat que contempla aquestes mesures, que serà publicada en el cas que siga autoritzada, a fi de reduir la interacció social.

Durant la seua intervenció, en la que ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, el president ha explicat que els locals d’oci nocturn podran continuar funcionant en el mateix horari i condicions que bars i cafeteries, fins a les 12.30 hores de la nit, i ha assegurat que tots els afectats rebran una compensació, per al que s’augmentarà en 4,8 milions d’euros les ajudes directes al sector de l’oci nocturn, fins a aconseguir els 12,8 milions.

Així mateix ha assenyalat que les taules de l’hostaleria podran estar ocupades per un màxim de 10 persones en exteriors, i 6 persones en interiors; i ha insistit en la necessitat de mantenir en bones condicions de ventilació els locals, per a la qual cosa ha demanat la col·laboració del sector hostaler. En aquest sentit ha al·ludit a un recent estudi japonès, en el que es constata que el risc de contagi en interiors és 20 vegades major que en exteriors.

Respecte l’aforament dels espectacles massius, en espais oberts es redueix de 4.000 a 3.000 espectadors, i en espais tancats passa a ser d’un màxim de 2.000 espectadors, enfront dels 3.000 actuals. A més, el president ha recordat que no estan permeses les festes populars, ni les cercaviles o les desfilades.

El president també ha anunciat que el Ple del Consell d’aquest divendres modificarà el decret llei del Règim Sancionador perquè els botellons siguen considerats com una falta greu; així com la Llei de Sanitat de 2014, a fi de reduir l’horari de venda d’alcohol i fixar-ho fins a les 20 hores.

El president ha fet una crida a la ciutadania per a continuar usant la màscara, ja que «continua sent essencial per a salvar vides», i encara que ha deixat de ser obligatòria a l’aire lliure, ha recomanat «seguir utilitzant-la sempre».

Publicado en Actualitat, Ajuntament.