ONDARA IMPLANTA LA CINQUENA FRACCIÓ DE RECOLLIDA DE RESIDUS ORGÀNICS

La primera fase de la implantació començarà en el centre històric, on es repartiran de manera gratuïta els kits de reciclatge als veïns dels carrers afectats

Ondara, 06.07.21. El 5é contenidor arriba a Ondara. L’Ajuntament d’Ondara, a través de l’empresa municipal de serveis, neteja i medi ambient, SINMA, posa en marxa una nova fracció de recollida de residus, la coneguda com a cinquena fracció. Es tracta d’una nova manera de reciclar, en la que els veïns i les veïnes d’Ondara hauran de separar les restes orgàniques de les actuals restes de residus.

La cinquena fracció arriba a Ondara per fases. En la primera, que dóna començament aquesta mateixa setmana, el nou servei realitzarà la recollida dels residus en el sistema de porta a porta (sistema actual) al casc històric. Cal destacar que la implantació es realitzarà de manera progressiva al casc històric per tal de facilitar la seua instauració. En aquesta primera fase, sòls s´instaurarà en uns carrers concrets, als quals aniran afegint-se setmanalment més carrers, fins completar tot el nucli històric.

La implantació de la coneguda com a 5a fracció ha començat amb l’enviament de cartes informatives als veïns dels carrers afectats, en les què se’ls explica les fases d’implantació d’aquesta novetat, que s’introduirà progressivament, així com la importància de la seua implicació perquè la campanya siga un èxit. Durant els propers dies s’informarà presencialment als veïns porta a porta, gràcies a la col·laboració de voluntaris, que han estat formats prèviament, i en les pròximes setmanes hi ha prevista una presentació de la campanya a la Casa de Cultura.

Per començar amb la separació de residus, es repartiran gratuïtament kits de reciclatge, compostos per diferents dossiers explicatius, un imant amb els horaris de recollida, un poal de 10 litres airejat per a la cuina; un poal tancat, de 20 litres, per treure al carrer; una bossa blava de ràfia, una bossa groga de ràfia i dos paquets de bosses compostables.

Els propers dijous 8 i divendres 9 de juliol es procedirà al repartiment dels kits als carrers Sant Benet, Sant Cristòfol, Sant Antoni, Virtuts, Baixada de la Puríssima, Plaça del Convent, Sant Vicent, Plaça de les Escoles, Serra, Ferrers, Llimoners i Carrer Major.

Amb la implantació del nou contenidor, la brossa de les cases de casc històric es dipositarà de la següent manera:

– Les restes i l’orgànic es dipositaran en dies en bosses diferents a la porta de cada casa a partir de les 21:00 hores i el dia que corresponga, segons el calendari que es farà arribar al veïnat. El servei municipal recollirà les escombraries a la porta de cada casa.

– Paper, cartró, plàstic i envasos metàl·lics, vidre i oli domèstic es continuaran dipositant com fins ara, en els contenidors habilitats per a això en cada zona.

El Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner, ha explicat que es tracta de fer un pas més per assolir l’objectiu de disminuir els residus generats al municipi, facilitant el reciclatge i reduint les despeses ocasionades. «Com a poble, tenim la responsabilitat de fer un món més habitable i respectuós amb el medi ambient. Tot el que fem avui per ajudar el nostre planeta és l’herència que deixarem a les properes generacions», ha recordat Francesc Giner.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.