LA PLAÇA DE BOUS D’ONDARA ESTRENA UNA REMODELACIÓ QUE PERMETRÀ FER-LA MÉS ACCESSIBLE I POSSIBILITAR EL SEU ÚS PER A MÚLTIPLES ESDEVENIMENTS

Ondara, 05.07.21. Ja han culminat les obres de la Plaça de Bous d’Ondara, que ha impulsat l’Ajuntament d’Ondara a través de la Regidoria de Manteniment d’Infraestructures, dirigida per Miguel Gomis. Els treballs, amb un cost d’uns 10.000 euros, han sigut sufragats per l’Ajuntament d’Ondara i realitzats per “Miguel Tormo”, empresa local especialitzada en la construcció amb més de 30 anys d’experiència. Aquesta empresa forma part de la Borsa de Proveïdors locals, dins del Pla de Reactivació Econòmica Local.

Les tasques s’han desenvolupat durant els últims dos mesos i han consistit a millorar l’accessibilitat d’una de les 3 portes amb les quals compta la plaça de bous: concretament la porta “d’arrossegament”, per la qual s’accedeix a la plaça en les entrades de bous de Sant Jaume, i a la que s’accedeix des del carrer Pintor Segrelles, al costat del riu Alberca. Amb l’objectiu d’elevar l’arc d’accés per a permetre l’entrada de vehicles d’una certa altura i millorar així les possibilitats de càrrega, transport i muntatge en l’interior de la Plaça de Bous (tant d’elements per a escenaris culturals com per a actes taurins i tot tipus d’esdeveniments i espectacles), s’ha retirat part de les fileres de seients situades sobre aquesta porta, i s’ha elevat l’arc d’entrada. En total, s’han llevat 3 fileres, el que correspon a una dotzena de seients, per a millorar l’accessibilitat; igual que quan es van llevar seients per a crear la zona d’accés per a persones amb mobilitat reduïda en les grades (obres realitzades en 2019).

Les obres es consideren necessàries, convenients i urgents per a poder proporcionar un accés adequat amb una grandària suficient, que possibilite l’ús de la Plaça de Bous d’Ondara per a múltiples esdeveniments; més encara des que es destina com a escenari privilegiat per a oferir “cultura segura” en aquesta època de pandèmia. De fet, segons testimonis dels propis aficionats, la plaça de bous d’Ondara requeria d’aquest tipus d’actuació perquè originàriament es va construir amb una porta d’arrossegament d’excessiva baixa altura, la qual cosa ha afectat negativament l’accessibilitat dels actes taurins tradicionals.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.