ONDARA ELEVA AL PLE ORDINARI DE JUNY UNA MOCIÓ PER A INSTAR EL GOVERN DE L’ESTAT A QUÈ RETIRE EL PLA PER A IMPLANTAR PEATGES A PARTIR DE 2024

També passa per ple la moció pel dia de l’orgull LGTBI+

Ondara, 23.06.21. L’Ajuntament d’Ondara celebra ple ordinari aquest divendres 25 de juny a les 13:30 hores; sessió que ha canviat la seua data i horari habitual en tractar-se aquest dijous 24 de juny d’un dia festiu autonòmic. En l’ordre del dia del ple destaca la moció que s’eleva a ple per a instar el govern de l’Estat a què retire el pla per a implantar peatges en les carreteres a partir de 2024, i la moció pel dia de l’orgull LGTBI+.

Pel que fa a la moció dels peatges, es recorda que al maig d’enguany es va saber que el govern de l’Estat ha adquirit el compromís amb la Comissió Europea d’implantar peatges en les carreteres a partir de l’any 2024, començant amb les autopistes i autovies i estenent la mesura a tota la xarxa estatal de carreteres. Aquesta mesura està inclosa dins del paquet de reformes que ha acordat el govern amb la Unió Europea per a poder rebre els fons europeus de reconstrucció. Davant d’aquesta circumstància, en el ple de l’Ajuntament d’Ondara es debatrà la moció per a instar el Govern de l’Estat a què retire immediatament el pla para a implantar peatges en tota la xarxa estatal de carreteres a partir de l’any 2024; que presente un pla de xoc amb finançament suficient per a la millora de tota la xarxa de rodalies de l’Estat, amb especial èmfasi en aquelles línies encara sense electrificar i en les que arrosseguen una desinversió històrica, i ampliant-la en aquelles zones on es considere necessari; que redacte el projecte del tren de la costa entre Dénia i Gandia per a accelerar la seua execució; i que accelere la inversió i els treballs d’execució de tots els trams del Corredor Mediterrani per a complir tots els compromisos adquirits en quant a la seua posada en marxa abans de l’any 2025.

D’altra banda, s’eleva a ple la moció que presenta el col·lectiu comarcal “+ Visibles Col·lectiu LGTBI” amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI+ (que es commemora mundialment el 28 de juny), que inclou entre els seus acords que l’Ajuntament d’Ondara realitze una denúncia pública i explícita contra la lgtbifòbia, i condemnar qualsevol tipus de violència que atempte contra la diversitat i els drets de la comunitat LGTBI+, així com impulsar des de l’Ajuntament mesures concretes contra la discriminació per raó de l’orientació sexual o identitat de gènere, i promoure el respecte a la diversitat. Al mateix temps que establir el compromís d’impulsar campanyes de sensibilització i promoció dels mecanismes de suport i respecte que visibilitzen la diversitat sexual treballant amb els centres educatius, altres administracions i també els centres de majors, en la mesura que la nova normalitat sanitària ho permeta. També visibilitzar la realitat LGTBI+ posant en funcionament un conjunt de mesures explícites enfocades a aquest objectiu o comprometre’s a ampliar-les en el cas d’existir ja, materialitzades en la celebració de totes les dates importants del calendari LGTBI+, incorporant aquells símbols que representen aquestes efemèrides de la conquista de drets socials; desenvolupament i implementació en el municipi d’un Pla de Diversitat elaborat a partir d’una estructura transversal i amb perspectiva de gènere; adquisició de bibliografia LGTBI+ per a la biblioteca pública; formació en diversitat per a tot el personal públic i per a aquelles empreses públiques i privades que presten serveis d’alguna manera a la ciutadania a través del consistori, així com desenvolupar clàusules socials inclusives en els barems de les licitacions públiques en la mesura del possible; i formació en delictes d’odi per a Policia Local i tots els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat existents al municipi, amb la creació, en la mesura del possible, d’una Unitat de Policia especialitzada en la diversitat adscrita a la lluita contra la discriminació sexual i els delictes d’odi que tinga àmbit d’actuació comarcal; entre altres mesures arreplegades en la moció.

En l’ordre del dia del ple també es troba una modificació de crèdits; l’aprovació del lloguer de l’edifici Casa Català per al seu ús administratiu; l’aprovació del nomenament dels membres del Consell Agrari Municipal; l’aprovació definitiva del Pla Local de prevenció d’incendis forestals d’Ondara; i l’aprovació de la modificació dels estatuts de la Macma.

Publicado en Actualitat, Política.