LA POLICIA LOCAL D’ONDARA INICIA AQUESTA SETMANA CAMPANYES PER AL CONTROL DE VELOCITAT, ALCOHOL, DROGUES I DE MASCOTES

En cas de no complir les ordenances, se sancionarà als infractors

Ondara, 22.06.21. L’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Seguretat Ciutadana, José Ramiro, ha anunciat que des d’aquesta mateixa setmana i fins a mitjans del mes de juliol, el departament de Policia Local d’Ondara durà a terme tres noves campanyes dins del terme municipal,que han sigut planificades i coordinades pel Cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano. En concret, una campanya anirà dirigida al control de la velocitat a través de radar dels vehicles al seu pas pel nucli urbà d’Ondara; una altra campanya serà per a detectar drogues i alcohol entre els conductors; i una altra perquè els propietaris de mascotes es responsabilitzen dels seus animals i complisquen les ordenances municipals. El radar per a la campanya de velocitat s’instal·larà el 25 de juny i l’1 de juliol; el control d’alcoholèmia i consum d’estupefaents es durà a terme els dissabtes 26 de juny i 10 de juliol; i el control relacionat amb la tinença d’animals, el 16 de juliol.

La campanya de control de la velocitat coincideix amb l’entrada en vigor de la modificació de l’article 50 del Reglament General de Circulació, rebaixant el límit de velocitat de circulació genèric en via urbana de 50 km/h a 30 km/h per a aquells carrers que compten amb un sol carril per sentit de circulació, i a 20 km/h en vies que disposen d’una única plataforma de calçada i vorera (com és el cas del centre històric d’Ondara). L’incompliment d’aquestes normes està tipificat com greu o molt greu, amb sancions des de 100 fins a 600 euros i la pèrdua d’entre 2 i 6 punts del permís de conduir. En aquest cas, la campanya amb radar per al control de velocitat en Ondara es va a realitzar el 25 de juny i l’1 de juliol.

Quant a la campanya per a la detecció de drogues i alcohol entre els conductors, des de la Policia Local d’Ondara es recorda que la llei de Seguretat Viària estableix les taxes màximes d’alcohol permeses per als conductors (0,25 gm/l en aire i 0,5 g/l en sang), així com la prohibició total de conduir amb presència de drogues en l’organisme. Quan un conductor supera aquests límits en un control, hi ha infracció administrativa i s’apliquen aquestes sancions (multa i pèrdua de punts): ALCOHOL: Amb 0,25-0,50 mg/l -> 500 euros i 4 punts; + 0,5 mg/l -> 1.000 euros i 6 punts; i Reincidents -> 1.000 euros i 4 o 6 punts segons la taxa. DROGUES: Presència d’estupefaents -> 1.000 euros i 6 punts. Però en els casos més greus, conduir amb alcoholèmia positiva o davall la influència de drogues, igual que negar-se a fer la prova, poden constituir delictes contra la seguretat del trànsit amb penes de presó de fins a sis mesos i de privació del dret a conduir d’un fins a quatre anys. Les proves d’alcoholèmia i drogues als conductors es duen a terme en controls preventius, campanyes especials, en accidents o per a investigacions. En aquesta ocasió, la campanya especial de la Policia Local d’Ondara per a intensificar el control del consum d’alcohol i drogues en conductors es realitzarà els dissabtes 26 de juny i 10 de juliol.

Respecte a la campanya per a conscienciar als propietaris de gossos perquè arrepleguen els excrements dels seus animals i que després ho depositen als contenidors corresponents, els agents de la Policia Local d’Ondara aniran uniformats i també poden anar de paisà per a controlar que, efectivament, la gent arreplega els excrements, així com també neteja l’orina dels seus animals si l’han fet en alguna façana o inclús a carrer; i en cas de no complir les ordenances, se sancionarà. També es controlarà l’obligació de portar als gossos amb corretja. Des de la Policia Local d’Ondara s’aprofita per a recordar que els propietaris de gossos han de complir les ordenances de tinença d’animals, en referència també a temes com censar els gossos, que els porten lligats, que no estiguen solts en llocs amb xiquets i xiquetes, etc…Les infraccions a aquesta ordenança seran sancionades amb multes que poden ser d’infraccions lleus (de 60 a 200 euros), greus (de 201 a 1.500 euros) o molt greus (de 1.501 a 15.000 euros). Entre altres, les infraccions lleus inclouen el passejar el gos sense estar subjecte per corretja; o sense anar proveït de bossa higiènica per a l’arreplega de deposicions; també la no arreplega immediata dels excrements evacuats per un animal en la via pública, i les pertorbacions dels animals que afecten la tranquil·litat i respecte a la convivència humana, entre altres. Entre les infraccions greus, es troba la tinença i circulació d’animals considerats perillosos, sense les mesures de protecció que es determinen, o les agressions d’animals a persones amb resultat de lesions lleus, entre altres. La campanya relacionada amb la tinença d’animals en Ondara es realitzarà el 16 de juliol.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.