ONDARA JA COMPTA AMB “FRONTÓ AMB FRARES” I UN RENOVAT FRONTÓ MUNICIPAL

El 10 de juliol, Ondara acollirà per primera vegada el campionat autonòmic de frontó amb frares

Ondara, 16.06.21. L’Ajuntament d’Ondara, a través de les Regidories d’Esports (dirigida per Mar Chesa) i de Manteniment d’Edificis Municipals (dirigida per Miguel Gomis), ha millorat les instal·lacions del frontó municipal (molt utilitzat pels membres de l’Escola Municipal de Pilota i per aficionats a l’esport autòcton), amb la realització d’unes obres de reforma que, al mateix temps, han permès la creació d’un frontó amb “frares” per a poder practicar, també a Ondara, aquesta modalitat de pilota valenciana. El projecte ha tingut un pressupost de 19.949 euros, i ha comptat amb la subvenció de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Espor, dins de la convocatòria de subvencions de la Direcció General d’Esport adscrites a la millora, ampliació, i reparació d’instal·lacions esportives per a l’exercici 2020. Les obres realitzades permeten un millor ús de les instal·lacions i un increment del joc de pilota valenciana, tant en frontó valencià, com en la modalitat de frares.

Aquest matí, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, acompanyat per Mar Chesa i Miguel Gomis, ha visitat la recentment renovada instal·lació esportiva municipal, que des de ja mateix pot ser utilitzada; tant el frontó gran com el “frontó amb frares”; de fet, el pròxim 10 de juliol aquesta nova pista entra ja en el circuit autonòmic de “frontó amb frares” de la Federació de Pilota Valenciana, i acollirà el campionat autonòmic d’aquesta modalitat, tal com han avançat en la visita realitzada avui a aquesta dotació esportiva municipal.

L’Ajuntament d’Ondara ha executat un complet projecte de remodelació del frontó municipal i habilitació d’un frontó amb frares. El frontó ubicat al Poliesportiu Municipal d’Ondara s’ha adaptat a la modalitat de frontó valencià mitjançant una sèrie de modificacions, i també s’ha millorat la infraestructura mitjançant la instal·lació d’una malla metàl·lica horitzontal (atès que els terrenys contigus amb el frontó són bancals particulars i és comú que es perden pilotes). S’ha aprofitat l’espai existent entre la paret de rebot i la nova, per a l’habilitació d’un xicotet frontó amb frares. El frare és una modalitat de pilota valenciana que es practica en una pista tancada per quatre parets (trinquet en frares), on es distingeix la paret del frontó; les dues muralles (parets) laterals, i la paret de rebot, sent els “frares” la particularitat d’aquest joc (són dos bisells verticals que uneixen les muralles amb el frontó i que acaben en punta en la seua part superior, i la seua finalitat és provocar rebots ràpids i inesperats).

Les obres de remodelació han consistit en la construcció d’un mur de bloc que conforma la paret de rebot del frontó a la distància de 25 metres del frontis. L’actuació ha suposat també l’execució del tamborí i pintat de línies de joc. D’altra banda, s’ha construït un altre mur que tanca l’espai existent entre la paret de rebot nova i l’anterior, creant així un espai que serveix per a una xicoteta pista per a jugar la modalitat de frares. També s’ha instal·lat una xarxa metàl·lica horitzontal en la zona adjacent a la paret de frontis, per a evitar la pèrdua de pilotes.

Publicado en Actualitat, Esports.