LA TERCERA EDICIÓ DEL SONAFILM A ONDARA ESTARÀ DEDICADA A LA MÚSICA DE CINE ÈPIC, AMB UNA PRIMERA PART BASADA EN “EL SEÑOR DE LOS ANILLOS”

A Ondara el concert se celebrarà el dissabte 21 d’agost a la Plaça de Bous, i a Dénia el divendres 20 d’agost a Torrecremada

Ondara, 31.05.21. Hui s’ha presentat a la Plaça de Bous d’Ondara el Sonafilm “Festival de Música de Cine de la Marina Alta” que compleix en 2021 la seua tercera edició, i que compta amb la incorporació de l’Ajuntament de Dénia, que se suma així al d’Ondara per a dur a terme aquest projecte musical de qualitat per a aquest estiu. La presentació ha comptat amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; dels Regidors de Cultura dels Ajuntaments de Dénia i d’Ondara, Raül Garcia de la Reina i Raquel Mengual, respectivament; i del gerent d’AljubMusic, Javier Gil.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha agraït als departaments de cultura de Dénia i d’Ondara l’organització de l’esdeveniment comarcal Sonafilm , Festival de Música de Cine de la Marina Alta, destacant que és un acte que “permet potenciar els nostres artistes” perquè tant l’associació AljubMusic, com els músics que participaran, són de la Marina Alta i de la Comunitat Valenciana, aconseguint “crear una cultura de quilòmetre 0; cultura de qualitat i segura”, sent molt important el sector cultural a la nostra comarca. A més, hi ha aprofitat per a oferir la plaça de bous d’Ondara, on se celebren els actes d’Ondara, «la joia de la cultura», a altres municipis de la comarca per a poder realitzar actes culturals amb seguretat i control d’aforaments.

Raquel Mengual ha detallat que el “Sonafilm, Festival de Música de Cine de la Marina Alta”, tercera edició del Sonafilm, se celebrarà a Ondara el dissabte 21 d’agost 2021, a la Plaça de Bous, a les 23 hores. La Universal Symphony Orchestra oferirà un espectacular concert dedicat a la “Música de Cine Épico”, amb una primera part dedicada a la banda sonora d’El Señor de los Anillos, i una segona part amb les millors Bandes Sonores del segle XX. Raquel Mengual ha indicat que a la Plaça de Bous d’Ondara l’aforament actual és de mil persones, però s’espera que l’alçament d’algunes restriccions per a eixa data permetrà un aforament encara major. Per eixe motiu, les entrades estaran a la venda des d’aquesta mateixa setmana en la web d’esdeveniments culturals d’Ondara www.agendaondara.es . Els sectors centrals seran els que primer s’obriran per a poder adquirir les entrades, per la qual cosa s’anima al públic a anar adquirint les seues entrades para gaudir de la millor visibilitat. Les entrades tindran un preu de 25 euros arena i 20 euros grada.

A Dénia, Sonafilm comptarà amb un esdeveniment de música de cine el dia d’abans, el divendres 20 d’agost a les 22:30 hores, en el parc de Torrecremada, segons ha detallat el Regidor de Cultura de Dénia, Raül Garcia de la Reina, amb un espectacle creat específicament per a ser entrenat a Dénia dins del Sonafilm. El concert “Mytical Movie Songs”, a càrrec de Moanin´ Project (AljubMusic) , oferirà bandes sonores d’algunes de les pel·lícules més mítiques de la història, com 007, Hurricane, Pulp Fiction o Kill Bill, entre altres. L’entrada per al concert de Dénia és gratuïta i es podrà adquirir mitjançant reserva prèvia en la web d’esdeveniments de Dénia, https://www.notikumi.com/ .

El gerent d’AljubMusic, Javier Gil, ha detallat que aquesta tercera edició del Sonafilm, dedicada a la “Música de Cine Épico”, constarà del concert simfònic que oferirà la Universal Symphony Orchestra el 21 d’agost a la Plaça de Bous d’Ondara, a les 23:00 hores. Més de 70 músics professionals i la participació novament del Cor Infantil de Coda, així com la col·laboració d’una important entitat cultural de la Marina Alta que seran els encarregats junt amb l’orquestra de desvelar i oferir una gran sorpresa en el tancament del concert. Més de 130 artistes entre músics, cantants i integrants participaran en la més espectacular de les tres edicions del Festival.

Enguany 2021 es compleixen 20 anys de l’estrena en cines de la trilogia dirigida per Peter Jackson guanyadora de 17 premis Oscar, “El Señor de los Anillos”, màxim estendard del cine èpic i que en aquesta tercera Edició del Sonafilm ocuparà tota la primera part del concert simfònic, que serà un merescut homenatge a la música composta fa exactament 20 anys pel canadenc Howard Shore per a la trilogia de “El Señor de los Anillos”, guardonat per aquest extraordinari treball amb tres premis Oscar com a Millor Música Original i Millor Cançó Original. En la primera part es podrà gaudir d’una Suite de 20 minuts “The Hobbit” en la que es recordaran les mítiques melodies que Shore va cobrar vida per a relatar l’aventurer viatge de Bilbo Bolsón durant els tres films estrenats en 2012 en el cine. A continuació, es continuarà con la trilogia de “El Señor de los Anillos” amb tres espectaculars suites dedicades a cada un dels films, “La Comunidad del Anillo” 2001, “Las Dos Torres” 2002 i “El Retorno del Rey” 2003. En aquesta primera part es comptarà amb la participació del Cor Infantil CODA, que acompanyarà a l’orquestra. Una vegada realitzat l’homenatge a què sense cap dubte és una de les millors composicions èpiques del que portem del XXI, en la segona part s’oferirà una selecció de les millors i més llorejades Bandes Sonores del segle XX com “Lo que el viento se llevó” del compositor Max Steiner, “Los siete magníficos” de 1960 composta pel mestre E. Bernstein i “Lawrence de Arabia” del francés Maurice Jarre que captivaran als més nostàlgics del Hollywood clàssic. A continuació s’avançarà fins a la dècada dels 90 i les èpiques Bandes Sonores de “Braveheart” de J. Horner i “Robin Hood príncipe de los ladrones” de 1991 composta per M. Kamen i finalment es viatjarà a finals dels 70 amb una de les Soundtracks més icòniques i conegudes del món, “Rocky”, de Bill Conti, que tancarà la programació d’aquesta segona part del Sonafilm a Ondara.

Publicado en Actualitat, Cultura.