EL PLE D’ONDARA APROVA, AMB EL VOT A FAVOR DE L’EQUIP DE GOVERN I CIUTADANS I EN CONTRA DEL PP, EL LLOGUER DE L’EDIFICI CASA CATALÀ PER A CREAR UN ESPAI MUNICIPAL DE PROMOCIÓ ECONÒMICA, OCUPACIÓ I EMPRESA

En el nou “Espai Català” s’ubicaran pròximament tots els serveis municipals de promoció econòmica local, ADL, empresa, comerç, ocupació LABORA, coworking i viver d’empreses, “Ondara Activa”, empresa municipal SINMA, empresa d’aigües, SUMA i altres serveis municipals

Ondara, 28.05.21. L’Ajuntament d’Ondara va aprovar anit en el ple ordinari del mes de maig un acord de lloguer amb opció a compra de l’edifici Casa Català, a fi de transformar-ho en un espai municipal, “l’Espai Català” per a la promoció econòmica, l’empresa i l’ocupació local. Aquest punt de l’ordre del dia va eixir avant amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís i Ciutadans, i el contra del Partit Popular.

En concret, en el ple es va aprovar el contracte de lloguer de l’immoble per 20.400 euros/anuals (més IVA) per un termini de 15 anys, amb opció de compra de l’edifici per 306.000 euros a partir de l’1 de gener de 2026 (quan hagen passat un mínim de 4 anys des de l’efectivitat del seu lloguer). Des de l’Ajuntament d’Ondara, segons va avançar l’Alcalde, José Ramiro, es realitzarà una habilitació de 750 m2 de l’immoble per a ús municipal (planta baixa i pati posterior, entresòl i primera planta), amb possibilitat d’habilitar les plantes superiors per a altres serveis segons necessitats, amb una inversió de 180.000 euros dins d’aquesta mateixa anualitat de 2021, (ja es compta amb una partida pressupostària a aquest efecte dins del Pressupost Municipal 2021). Amb aquesta operació s’aconseguirà unificar els lloguers que paga mensualment l’Ajuntament d’Ondara per a l’ús de diferents dependències on s’ubiquen diversos serveis i oficines municipals, que es traslladaran al nou Espai Català. En el nou “Espai Català” s’ubicaran pròximament tots els serveis municipals de promoció econòmica local, ADL, empresa, comerç, ocupació LABORA, coworking i viver d’empreses, “Ondara Activa”, empresa municipal SINMA, empresa d’aigües, SUMA i altres serveis municipals. Centralitzant en una mateixa ubicació “Espai Català” tots els serveis relacionats amb la promoció econòmica i l’ocupació local. L’objectiu és donar un gran impuls a la promoció econòmica local durant l’actual exercici.

Des del PP, el seu portaveu Álex Hernández va indicar que estaven a favor de crear un viver d’empreses i de coworking a Ondara, però que no estaven d’acord amb la ubicació en l’edifici Català; la qual cosa va motivar el vot en contra del seu grup. Va assegurar que el cost els pareixia “una inversió desorbitada per als temps que corren”, i com a alternativa per a ubicar aquest projecte van proposar l’edifici protegit en el carrer Església cantó amb Roser, “que té un interès cultural i on es podria instaurar aquest tipus de servei”, i “a més defèn els interessos patrimonials d’Ondara”. Respecte d’això va aprofitar per a puntualitzar que hi ha patrimoni que està caient a trossos, com l’edifici del Sendra.

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans, Joan Costa, que va votar a favor d’aquest punt, va incidir en que li pareixia bé “perquè necessitem aquest espai per a centralitzar el tema d’empresa i coworking, i és benvingut, per això votem a favor”, però va ressenyar com a part negativa que “ens haguera agradat ser un poc més partícips del projecte”, dient que s’hauria de facilitar més informació a l’oposició per a saber-ho amb més antelació.

José Ramiro va assegurar que s’ha optat pel local que era la millor opció, el més accessible, que té una trajectòria comercial en el poble i que a més es pot ampliar per a dotar-lo amb més serveis (altres locals eren finits i no es podien ampliar). Sobre l’edifici del Sendra, va matisar que per a arreglar-ho cal fer-ho accessible i posar un ascensor, per la qual cosa faria falta una gran inversió. Actualment, s’està en procés de constitució de la comunitat de propietaris de l’immoble, situat al carrer Roser, a fi de valorar els danys i proposar una reparació integral de l’edifici.

D’altra banda, en la sessió plenària la resta de punt de l’ordre del dia es van aprovar per unanimitat de tots els grups polítics, Equip de Govern PSPV-Compromís, PP i Ciutadans. En l’apartat econòmic es va aprovar el compte general del Pressupost Municipal de 2020; en urbanisme es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament d’Ondara a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori; i en infraestructures es va aprovar el projecte d’obra de renovació de l’EBAR dels sectors 5, 6 i 7 de Marjals, i autorització de la seua execució a l’empresa concessionària de l’aigua, “ Aguas de Valencia”.

Publicado en Actualitat, Política.