ONDARA VIU UN INTENS CAP DE SETMANA AMB PROPOSTES CULTURALS DE TOTA MENA: MÚSICA, TEATRE, LITERATURA I EXPOSICIÓ

Ondara, 17.05.21. Moltes i molt diverses han estat les propostes organitzades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara (que dirigeix Raquel Mengual) per a aquest passat cap de setmana del 14, 15 i 16 de maig, que ha comptat amb presentació literària, música, exposició i teatre.

En primer lloc, divendres passat 14 de maig, la Casa de Cultura d’Ondara va acollir la presentació del llibre “Giuliano Gemma” a càrrec de la seua autora, Belén Mateos Járrega. L’acte va comptar amb la responsable de l’Editorial Dilatando Mentes d’Ondara, Maite Aranda, presentant a l’autora i a la seua obra. L’obra de Belén Mateos Járrega, «Giuliano Gemma: Una tierra, una espada y una pistola» és un assaig sobre Giuliano Gemma, l’actor de cine western. Aquest llibre arreplega la carrera hispànica de l’actor italià Giuliano Gemma a través de les seues pel·lícules rodades a Espanya o amb espanyols al llarg de quaranta anys i els testimonis d’aquells que van treballar amb ell o li van conèixer. El llibre compta amb un pròleg de Carlos Aguilar, una introducció escrita per Assumpta Serna i l’epíleg de Vera Gemma.

El dissabte 15 de maig, la Casa de Cultura d’Ondara va acollir la meravellosa l’actuació musical de música de cambra «Clarinet in love» amb Josep Casanova al clarinet i el “Cuarteto Nel Quore”, emmarcada en el Clarinet Cycle. El “Cuarteto Nel Quore” està integrat per Manuel Serrano (violí), Júlia, Romero (violí), Paula Hervás (viola) i Samuel Costilla (violoncel). L’actuació va comptar amb la col·laboració de l’Associació AljubMúsic.

També des del dissabte 15 i fins al 31 de maig es pot visitar a la Casa de Cultura d’Ondara l’exposició «Les nostres compositores. Les oblidades creadores de música valencianes». Les visites es poden realitzar en horari de la Casa de Cultura. «Les nostres compositores. Les oblidades creadores de música valencianes» és una mostra amb il·lustracions realitzades per Carla Fuentes, que es complementa amb la publicació d’un llibre per a visibilitzar a unes dones fins ara quasi desconegudes que van deixar empremta en la història de la música valenciana. L’exposició recopila la trajectòria de creadores com l’esclava Hind; les germanes Francisca, Ambrosia i María Luisa Pitarch, que componia en el convent en el segle XIX; María Carbonell García, la subpriora que componia música profana; o Lola Vitòria Tarruella, la compositora amb dots esotèrics que va ser empresonada durant la Guerra Civil per les milícies republicanes. Així mateix, aquestes dones comparteixen espai amb altres com Lolita Soriano, creadora del primer himne del València C.F., desconeguda per la gran majoria dels socis del club; Ethelvina Ofelia Raga Selma, pianista de cinema mut; la gran compositora Matilde Salvador Segarra, María Luisa Campos Cutayar, que va compondre una sonata per a la VI Flota Americana; o Carmen Verdú Esparza, compositora de les persones sordes, entre moltes altres més, al costat de joves promeses del segle XXI. Presidència GVA, a través de la FSMCV, posa al servei de les Societats Musicals aquesta mostra expositiva itinerant amb la finalitat de difondre per tot el territori la història femenina de la música que fins ara ha passat quasi desapercebuda.

I ahir diumenge 16 de maig, la Plaça de Bous d’Ondara va acollir l’espectacle de teatre i música “La banda bocanegra” a càrrec de “L’Estranya Companyia”, que va comptar amb la subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant dins de la Campanya de Difusió de Música i Teatre 2021. Van ser moltes les famílies que van gaudir ahir d’aquesta actuació per a tots els públics.

Cal recordar que l’entrada a tots els actes va ser gratuïta, prèvia reserva d’entrades en la Casa de Cultura o en la web www.agendaondara.es . Tots els actes es realitzen seguint els protocols de reducció d’aforaments i mesures higièniques que marca la normativa anti-covid.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.