CULTURA OMPLI ONDARA D’ACTES EL PRIMER CAP DE SETMANA DE MAIG

Ahir diumenge de matí va haver-hi música, lectura i mercat del llibre al Prado; a la vesprada, teatre des del balcó de l’Ajuntament; el dissabte, teatre familiar a l’Auditori i el divendres, la presentació del llibre de poesia de Francisco Cejudo

Ondara, 03.05.21. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, ha oferit un primer cap de setmana de maig ple de propostes culturals, amb varietat d’actes per a tots els gusts i per a tots els públics.

Ahir diumenge 2 de maig es va celebrar l’acte ajornat del passat diumenge 25 d’abril amb música i lectura; en aquesta ocasió, es va traslladar l’acte al Prado per a celebrar-ho a cobert, donat la previsió de pluges per ahir de matí. Així, el Prado va acollir, respectant totes les mesures de seguretat i aforament, l’actuació musical de Tres Claus (grup integrat per Merxe Pineda, Paco Pineda i Sonia Vallés), que van actuar en primer lloc; la Lectura Participativa de Texts per part de membres de l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara; l’actuació de Marcos Ventura (violoncel); la continuació amb més lectura de texts, i el Mercat del Llibre a Benefici de l’Associació Espanyola contra el càncer (AECC), que va ser tot un èxit. Cal esmentar que al mercadet del llibre també va participar l’editorial local Dilatando Mentes. El Club Lector d’Ondara i la Biblioteca Municipal d’Ondara havien arreplegat llibres, que va adquirir ahir la gent donant la voluntat. Tota la recaptació del mercadet del llibre d’ahir anirà destinada a l’Associació Contra el Càncer (AECC). Els membres de la Junta Local de l’AECC van agrair aquest gest solidari. Respecte a la lectura de texts, per part de l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara van participar en la lectura Mª José Pedro, Rosa Serra i Valèria Mengual; i en la segona part de lectures, Vero Zaragoza, Mónica Palacios (Moni Poppins), i la Regidora de Cultura, Raquel Mengual. Cal destacar la gran actuació musical oferida, que va agradar moltíssim i en la que el públic es va posar en peu per a acomiadar els/les músics.

Ja a la vesprada, la programació cultural d’Ondara va continuar amb una obra de teatre que, com a novetat, es fa oferir en un format diferent, des del balcó de l’Ajuntament d’Ondara, amb el públic de peu a la plaça del Convent (sempre respectant la distància de seguretat, per la qual cosa va caldre sol·licitar entrada prèviament). EseOesE van presentar “S’obri el balcó”; una obra diferent en què s’abordava el confinament, i que es va realitzar en dos passes.

D’altra banda, el dissabte 1 de maig, dins de la programació de la Regidoria de Cultura d’Ondara, es va oferir a l’Auditori Municipal d’Ondara una sessió teatral per a tots els públics: “El cau de l’unicorn” va presentar l’obra “Eurèka”: un musical de titelles gegants i actors amb llum negra en el que, amb clau d’humor tendre, es va convidar a l’espectador a seguir les peripècies d’una nena (la Tina) i el seu avi (un científic amb vocació de mag). Viatjant en un màquina del temps i reflexionant amb les actituds vitals dels personatges que van apareixent en escena, incidint especialment en el respecte cap l’entorn i les addiccions. Una reflexió lúcida i divertida, alhora que crítica, sobre la nostra societat i els paranys que s’hi amaguen, i una invitació a relacionar-se de manera ecològica amb l’entorn. Tot això, ben amanit amb 17 cançons originals i amb olors ambiental: els assistents van poder olorar el que succeeix en escena gràcies a unes essències naturals que es van dispersar per a l’ambient durant l’espectacle (xocolata desfeta, caramel, canyella, llimona, flors i mar). Cal indicar que també a l’Auditori es va seguir el protocol específic anti-covid19, amb les mesures higièniques i distàncies necessàries, sempre complint l’aforament màxim que en l’actualitat és del 50%.

I per a tancar el mes d’abril, des de la Regidoria de Cultura es va oferir divendres passat 30 d’abril la presentació literària del llibre de poesia «Asuntos menores» de l’escriptor i poeta local, Francisco Cejudo, en un acte que va suposar la presentació d’aquest nou poemari de l’autor. L’esdeveniment va comptar amb la lectura de poemes i amb l’acompanyament a la guitarra per la professora del Conservatori de Dénia, Concha Ballester. Aquest acte estava previst en la plaça de bous, però a causa de les previsions meteorològiques es va celebrar finalment la Casa de Cultura, amb reserva prèvia d’entrades.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.