TORNEN A IMPARTIR-SE ELS TALLERS COEDUCATIUS PER A L’ALUMNAT DEL SANCHIS GUARNER I MARJALS D’ONDARA

S’impartiran a 560 alumnes d’infantil i primària d’Ondara amb l’objectiu de trencar amb els estereotips de gènere i educar en igualtat

Ondara, 19.04.21. La Regidora d’Igualtat d’Ondara, Raquel Mengual, ha informat que han tornat a impartir-se els tallers coeducatius del Programa de Coeducació, que s’està desenvolupant en Infantil i Primària del Sanchis Guarner i de Les Marjals, des de l’última setmana abans de Pasqua i fins a la setmana que ve. El Programa s’està desenvolupant per l’observatori d’Igualtat de la UNED, a través de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, i pretén ser finançat per la Diputació d’Alacant. El II Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Homes i Dones aprovat pel Plenari de l’Ajuntament d’Ondara (en sessió ordinària del 19 de desembre del 2019) i subvencionat per l’Excma. Diputació d’Alacant recalca la necessitat de «treballar la coeducació als centres educatius del municipi com a metodologia de treball especifica per combatre els comportaments estereotipats i les actituds sexistes des de la educació infantil fins a la educació per a persones adultes». Per aquest motiu, es sol·licita subvenció a la Excma. Diputació d’Alacant, per tal de poder seguir complint els objectius del Pla d’Igualtat d’Ondara.

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, a iniciativa de la Comissió d’Igualtat, ofereix aquests tallers del Programa de Coeducació per a l’alumnat. Enguany 2021, aquests tallers s’estan realitzant en horari lectiu per a un total de 560 alumnes, de totes les unitats dels cursos d’Infantil del Col·legi Marjals i de 1r, 2n, 3r, 5è i 5è de Primària del Sanchis Guarner.

Segons ha avançat Raquel Mengual, aquests tallers tenen molt bon resultat i són molt eficaços per a avançar en l’àmbit de l’educació en la igualtat i per a trencar amb els estereotips sexistes. El projecte emmarca la intervenció coeducativa per previndre la violència de gènere per mitjà de dos personatges, Coe i Duca, que ajuden als xiquets i les xiquetes a desmuntar estereotips sexistes. El taller dirigit a educació Infantil té l’objectiu de desmuntar els contes tradicionals que sovint estan carregats de valors que categoritzen el món, perpetuant els models i discursos patriarcals i també la figura de la família nuclear tradicional que encara es manté i en molts casos, s’allunya de la diversitat d’estructures familiars actuals que ja existeixen entre els xiquets i les xiquetes. Per a l’etapa de Primària, amb el suport de les figures de Coe i Duca, es realitzen diferents dinàmiques d’acord a les edats dels i les alumnes, on l’objectiu principal és que els i les menors aconseguisquen localitzar i reflexionar sobre els estereotips de gènere que existeixen encara en la societat, i, sobretot, presents entre la població infantil i adolescent.

Aquests tallers són una ferramenta de suport als centres educatius en promoció de la Igualtat entre xiquetes i xiquets. La finalitat és contribuir a la igualtat real. La realització de dinàmiques coeducatives i de foment de la Igualtat és imprescindible per a potenciar una actitud crítica des de la infància.

Publicado en Actualitat, Cultura.