ONDARA COMENÇA A PLANIFICAR UNES FESTES POPULARS SEGURES

Ondara, 23.03.21. Sempre que les condicions sanitàries i restriccions degut a la pandèmia ho permeten, Ondara tindrà aquest estiu les seues Festes Populars de Sant Jaume 2021, que se celebraran del 23 de juliol a l’1 d’agost. Segons ha avançat el Regidor de Festes i Tradicions d’Ondara, Miguel Gomis, des del seu departament s’està treballant per a poder celebrar unes festes populars “segures”, amb protocols específics, controls d’aforament i mesures de seguretat per a evitar la propagació del covid-19. Encara es desconeix la situació en què estarem aquest estiu, però a fi de poder tornar a viure les festes de Sant Jaume, ja es té en marxa una planificació per a poder-les dur a terme en cas de ser possible, o d’adaptar les mesures a les possibles restriccions que existisquen en el mes de juliol, i poder viure novament unes Festes Populars de Sant Jaume, encara que siga de forma diferent.

Reunió del Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, amb els representants de la Quintà 2021

Des de la Regidoria de Festes i Tradicions s’han mantingut reunions de planificació tant amb els representants de la Quintada 2021; així com amb la Penya Taurina, i d’altres col·lectius relacionats amb els esdeveniments festius. L’objectiu, segons matisa Miguel Gomis, és poder celebrar les festes populars però evitar els actes i aglomeracions en via pública, per a mantindre un control d’aforaments. Per això, els actes se centralitzaran en instal·lacions municipals que permeten el control d’aforament i la implementació de mesures de seguretat, com són la Plaça de Bous (que acollirà alguns dies actes taurins, i altres actuacions musicals en directe); el Prado (que es destinarà a activitats per a públic infantil, amb teatres i espectacles musicals); i també el carrer Sant Jaume (ubicació tradicional de les revetles, que es tancarà per a controlar l’aforament), on s’oferiran espectacles variats dedicats a la gent major. Enguany, la planificació anirà destinada de manera important per a xiquets, xiquetes i gent gran, segons ha avançat Miguel Gomis.

Una altra important novetat és que s’habilitaran els mecanismes necessaris (principalment telemàtics) perquè es puguen accedir a les entrades gratuïtes de forma anticipada, ja que tots els actes tindran aforaments reduïts i llocs assignats. A més, el responsable de Festes ha matisat que els veïns i veïnes d’Ondara tindran prioritat a l’hora de reservar les entrades.

És important indicar que no es podran realitzar actes oberts en la via pública, com entrades de bous, o col·locació de garitos per a penyes i quintades. En canvi, des de l’Ajuntament d’Ondara s’està treballant perquè bars i restaurants locals puguen treballar amb major facilitat durant les festes, i per a això, es permetrà el tall i tancament de carrers perquè el locals hostaleria i restauració puguen col·locar taules i cadires en la via pública durant les festes, i ampliar així les seues terrasses, oferint així a penyes i quintades llocs on celebrar els seus sopars o dinars en les Festes Populars.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.