ONDARA S’UNEIX A LA CAMPANYA COMARCAL “LA MAR COMENÇA ACÍ” PER A CONSCIENCIAR DE L’IMPACTE EN LA MAR DELS ABOCAMENTS EN EMBORNALS I BARRANCS

A Ondara s’instal·laran diverses plaques distintives que tenen forma de peix globus (dissenyades per l’artista Toni Marí) al costat dels embornals

Ondara, 22.03.21. Si hi ha una fi que meresca unir forces, és la cura al medi ambient. La Marina Alta llança hui 22 de març, Dia Internacional de l’Aigua, el seu primer projecte conjunt per a protegir una cosa tan important com el seu entorn natural. Es tracta de la campanya de conscienciació “La Mar comença ací” que implicarà 18 municipis, a més de tots els clubs rotaris de la comarca, i amb la qual s’espera reduir els residus que acaben en el Mediterrani. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Medi Ambient i de la seua empresa municipal encarregada de la recollida de residus i neteja viària, SINMA Ondara, forma part d’aquest projecte comarcal.

L’acció conjunta agafa el guant del treball iniciat per l’associació d’operadors públics d’aigües (AEOPAS) que, des de fa temps, tracta de conscienciar a la ciutadania que el que ocorre on hi ha embornals i barrancs acaba tenint impacte en la mar. La idea va sorgir del Club Rotary de Xàbia i de seguida es van sumar els altres tres clubs de la comarca: Benissa-Teulada, Calp i Dénia, ja que la preocupació pel Medi Ambient és una de les principals àrees d’interès de Rotary Internacional.

A nivell institucional, la proposta també ha tingut una gran acollida no sols en les poblacions de costa, la qual cosa demostra que les corporacions locals són cada dia més conscients de la importància de l’abocament de residus en el clavegueram, els rius i barrancs. S’han adherit Alcalalí, Beniarbeig, Benidoleig, Benissa, Calp, Dénia, El Verger, Gata de Gorgos, Lliber, Ondara, Pedreguer, Pego, Poble Nou de Benitatxell, Teulada-Moraira, Xàbia, Xaló i els de les AEATIM de la Xara i Jesús Pobre. O el que és el mateix, tindrà un abast mínim de 165.366 habitants. També compta amb sponsors i col·laboradors com AEOPAS, Amjasa, el Club Nàutic Jávea, La Marina de Dénia, Sinma Ondara, Solgata, The Isbjorn Collective i Urbaser.

La campanya prendrà forma amb la instal·lació de plaques i pintures prop dels embornals de les zones amb més trànsit per als vianants. Les plaques de metall tenen forma de peix globus i estan dissenyades per l’artista Toni Marí. Aniran acompanyades per un missatge en diversos idiomes: “No tires res, la mar comença ací”.

El Regidor d’Urbanisme d’Ondara i conseller delegat de SINMA, Francesc Giner, i el Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell, han indicat que a Ondara s’instal·laran un total de 10 plaques distintives en diversos punts d’afluència, al costat dels embornals, i a més, també es posaran més «peixos globus» pintats, per mitjà de les plantilles creades a aquest efecte.

Altres accions complementàries són el llançament d’un vídeo divulgatiu, el repartiment de cartells i la implicació de la comunitat educativa impulsant activitats de sensibilització en els col·legis i instituts.

Així mateix, aquest projecte comú continuarà al llarg del temps i continua obert al fet que se sumen més poblacions perquè «La mar és de tots».

#LaMarcomençaaci

#LaMarempiezaaqui

#TheSeastartshere

https://www.facebook.com/laveudondara/videos/934846640674863

Publicado en Actualitat, Ajuntament.