LA TORRE DEL RELLOTGE D’ONDARA COMENÇA A FUNCIONAR COM A “LLOTJA DE LA CULTURA” DE LA FUNDACIÓ BALEÀRIA

Acull l’exposició col·lectiva ‘D’Anantapur a Camelle’ de 8 artistes balears, fins al 31 de març

Ondara, 15.03.21. Dissabte passat 13 de març va començar a funcionar la Torre del Rellotge d’Ondara com a espai expositiu, gràcies al conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament d’Ondara i la Fundació Baleària perquè la Torre del Rellotge siga seu d’exposicions; i que la Plaça de Bous d’Ondara aculla esdeveniments musicals de la Fundació Baleària, dins del programa “Llotges de la Cultura”. En la Torre del Rellotge, la Fundació organitzarà exposicions que tindran com a fil conductor els Objectius de Desenvolupament Sostenible, donat el compromís de l’entitat i de l’Ajuntament d’Ondara amb l’Agenda 2030.

La primera d’aquestes mostres, que va ser inaugurada aquest passat dissabte 13 de març, és l’exposició col·lectiva ‘D’Anantapur a Camelle passant pel Mediterrani’, que reuneix les obres de vuit artistes balears que van realitzar un viatge a l’Índia i que parla de la pobresa i les desigualtats, l’ODS 1, i que es podrà visitar en la Torre del Rellotge del 13 al 31 de març. “D’Anantapur a Camelle passant pel Mediterrani” presenta el treball artístic de la III Ruta d’Art d’Anantapur, un projecte principalment solidari que dóna visibilitat a la tasca de la Fundació Vicente Ferrer a través de la creació plàstica. La mostra es pot visitar a la Torre del Rellotge en horari de 9 a 14 hores i de 16.30 a 20.30 hores.

La mostra va ser inaugurada dissabte per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual; el gerent de la Fundació Baleària, Ricard Pérez; així com pels artistes participants: Samuel Almansa, Zulema Bagur, Tomeu Coll, Pep Guerrero, Amparo Sard, Doralize Souza, Rif Spahni, i Cristina Torbellina. Les obres emmarcades en “D’Anantapur a Camelle passant pel Mediterrani” estan exposades tant a la pròpia torre, com a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura.

Tant l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, com la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, han convidat la ciutadania a conèixer aquesta interessant exposició emmarcada en l’acord amb la Fundació Baleària; un conveni que permet dinamitzar, encara més, les propostes culturals que s’impulsen a Ondara, portant noves actuacions a un emplaçament únic en la comarca com és la Plaça de Bous d’Ondara; al mateix temps que ja està dotant de contingut expositiu a la Torre del Rellotge, que està declarada BIC i recentment s’ha posat en valor per a fer-la visitable.

Publicado en Actualitat, Cultura.