EL PLE APROVA PER UNANIMITAT L’ADHESIÓ D’ONDARA AL PLA EDIFICANT II PER A REALITZAR MILLORES EN ELS COL·LEGIS PER VALOR DE MÉS DE 1.500.000 EUROS

La moció antitransfuguisme ix avant amb l’abstenció del PP

Ondara, 26.02.21. El ple de l’Ajuntament d’Ondara celebrat ahir va aprovar per unanimitat de totes les forces polítiques, Equip de Govern PSPV-Compromís, PP i Ciutadans, l’adhesió d’Ondara al Pla Edificant II de la Generalitat a fi de realitzar un complet projecte de reformes del Col·legi de Primària Sanchis Guarner i del Col·legi d’Infantil Marjals d’Ondara amb un pressupost, segons la memòria valorada, d’1.575.780,63 euros per a l’anualitat 2021. Les actuacions previstes en la memòria descriuen els treballs de substitució del sostre de fibrociment del gimnàs del col·legi Sanchis Guarner, actuacions de millora energètica, obres d’adequació dels centres i creació de pistes de “galotxa” al pati del Sanchis Guarner, entre les múltiples actuacions emmarcades al projecte, prevists per a executar-se a càrrec del Pla Edificant II. El que es va aprovar en el ple és que Conselleria delegue en l’Ajuntament d’Ondara per a poder realitzar les corresponents contractacions quan arribe el moment, segons va informar l’Alcalde, José Ramiro. La Regidora d’Educació d’Ondara, Mar Chesa, va exposar que es tractava “de convertir un edifici de 1950 en un de 2021”. Tant el portaveu del PP, Álex Hernández, com el del Ciutadans, Joan Costa, es van mostrar d’acord amb aquesta important inversió i millores per als centres educatius d’Ondara.

El ple d’ahir també va aprovar, amb l’abstenció del PP i el vot a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís i de Ciutadans, la moció de declaració institucional en suport al Pacte Antitransfuguisme i al Pacte per l’Estabilitat Institucional a la Comunitat Valenciana de la FVMP. La moció va ser llegida per la portaveu de Compromís, Mar Chesa. Amb motiu de la moció de censura prevista en Teulada, en la que els vots del PSPV propiciaran el canvi d’alcaldia, per a passar d’una alcaldessa de Compromís a un alcalde del PP, José Ramiro, del PSPV, va qualificar de “lamentable” que els exregidors del PSPV en eixa població propicien el canvi d’alcaldia i va recalcar que, per això, el PSPV els va expulsar. El PP d’Ondara es va abstindre en la votació de la moció.

D’altra banda, el ple va aprovar per unanimitat la iniciativa per a la redacció del reglament municipal de participació ciutadana d’Ondara. A més es va aprovar per unanimitat la iniciativa per a la redacció del reglament que regule l’ús de la plaça de bous dins del projecte “La joia de la cultura” i de l’Auditori Municipal Valerià Gil. Cal destacar que des d’aquest pròxim mes de març, està previst que ambdós instal·lacions municipals tornen a acollir esdeveniments, com a espais per a realitzar cultura segura. Amb la redacció del reglament el que es pretén és regular que es faça un bon ús de les instal·lacions. També es va acordar per unanimitat en la sessió el nomenament de la representant de la corporació en la Xarxa Esportiva de la Marina Alta de la Macma; serà la Regidora d’Esports, Mar Chesa, i el suplent serà Miguel Gomis.

En ple va aprovar la resolució d’al·legacions presentades contra l’acord plenari del 29 d’octubre de 2020, en relació al conveni urbanístic de la zona esportiva de la partida Xebic. El ple va aprovar desestimar íntegrament les al·legacions formulades i per consegüent, es va aprovar també la valoració urbanística dels terrenys objecte de cessió (2.641 m2) en 16.979,52 € (açò és, a 6,429 €/m2). D’aquesta manera, la proposta determina el pagament en metàl·lic dels terrenys, per un valor de 16.979,52 euros, donada la impossibilitat material i la inviabilitat legal del compliment del conveni urbanístic subscrit en 2006 per a entregar a la mercantil propietària dels terrenys del pavelló (Residencial BTB, S.L.), una parcel·la amb les condicions i aprofitament en el PAI del Sector Xopar. Tant el PP com Ciutadans es van abstindre de la votació, igual que van fer en el ple del passat mes d’octubre. Des del PP van argumentar la seua abstenció en què creien que no era una taxació justa, si bé Àlex Hernández va matisar que, com menys cost tinguera per a les arques municipals, millor. Des de Ciutadans també van considerar que la valoració econòmica no pareixia justa. L’Alcalde, José Ramiro, va destacar que, en la formulació d’al·legacions, l’empresa no entrava a valorar si la taxació havia sigut justa.

I el ple de febrer també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, la moció del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, que va ser llegida per la Regidora de Benestar Social, Mª Carmen Velázquez. En la moció d’enguany 2021 es va recalcar que “enguany, el 8 de març serà diferent; patim una pandèmia mundial que no ens permet ajuntar-nos, ni tocar-nos, ni abraçar-nos; enguany no podrem eixir als carrers a manifestar-nos. I per això, la lluita pel feminisme i la igualtat, la lluita pels drets de les dones és més necessària que mai. Cal estar atents/as ja que els avanços que s’havien aconseguit en els últims temps estan en perill de retrocés perquè la pandèmia reforça desigualtats i vulnerabilitats en els sistemes socials, polítics i econòmics”. En la moció aprovada per l’Ajuntament d’Ondara es va posar de manifest que l’impacte que està tenint la COVID-19 és major en les dones, a pesar que la prevalença de la malaltia és més alta en homes, a causa d’aspectes relacionats amb els rols de gènere i amb la precarització cap a les tasques de sosteniment de la vida que fan majoritàriament les dones; així, resulta evident que aquesta crisi, com qualsevol altra, afecta més les persones amb més vulnerabilitats associades. En aquest cas a la situació laboral precària, a la falta de xarxa de suport o al mercat laboral feminitzat en el que es troben.

Publicado en Actualitat, Política.