DESESCALADA A ONDARA A PARTIR DE l’1 DE MARÇ

Ondara, 26.02.21. L’Ajuntament d’Ondara ha informat sobre com afecta nivell local les primeres mesures de la desescalada anunciades ahir pel President de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant de la COVID-19, i que han sigut publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana hui divendres 26 de març. Les noves mesures s’aplicaran a partir de l’1 de març de 2021 i durant els pròxims 14 dies.

En el cas de les terrasses, podran obrir al 75% amb un màxim de 4 persones per taula i fins a les 18 hores; i els comerços ampliaran el seu horari fins a les 20 hores, amb un aforament del 50%. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha anunciat que, en l’àmbit municipal, s’havia ampliat fins al pròxim mes d’abril 2021 la mesura de no cobrar l’ampliació temporal de terrassa que hagueren sol·licitat els locals d’hostaleria i restauració (una mesura que es va a prorrogar, perquè les terrasses puguen continuar ampliant-se sense cost); a més ha anunciat que està previst eximir del pagament del 50% de la taxa anual per ocupació de via pública amb terrassa, el pròxim mes de maig (a Ondara, la taxa es divideix en dos pagaments; maig i setembre, i des de l’administració local no es cobrarà el rebut de maig; entre altres mesures d’ajuda als negocis locals que s’estan analitzant dins del Pla de Reactivació Econòmica Local).

D’altra banda, respecte a les mesures relatives a l’obertura de parcs i zones d’esplai lliure, José Ramiro ha avançat que a partir de l’1 de març es reobriran el pumptrack i el parc de calistènia ubicats al Parc Públic Tossals; si bé ha demandat responsabilitat i consciència als usuaris per a evitar concentracions de persones, i ha recordat l’obligatorietat de l’ús de la màscara. La resta de parcs municipals no s’havien tancat; únicament es van precintar aquestes dues instal·lacions en considerar-se com esportives.

En l’apartat cultural, des de la Regidoria de Cultura d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, s’informa que a partir del pròxim mes de març es reprendrà l’agenda cultural amb els actes i activitats permesos segons les mesures que marque Salut Pública, sempre amb els preceptius protocols de seguretat i reduccions d’aforament, en els espais que es consideren oportuns; Plaça de Bous (dins del projecte La Joia de la Cultura); Auditori Municipal Valerià Gil i Casa de Cultura (que compten amb protocols específics anti covid-19). A partir de l’1 de març s’anunciarà la nova oferta cultural prevista.

En l’apartat esportiu, després de la publicació hui en el DOGV de les mesures aplicables a l’activitat física, l’esport, les instal·lacions esportives i els esdeveniments esportius, des de la Regidoria d’Esports d’Ondara, dirigida per Mar Chesa, s’ha anunciat que des de l’1 de març es reprenen els entrenaments de les Escoles Esportives Municipals d’Ondara, en les instal·lacions esportives a l’aire lliure (de moment el pavelló cobert continuarà tancat). Futbol i bàsquet es practicaran al Poliesportiu Municipal Vicent Zaragoza; i pilota al Trinquet i al poliesportiu. S’adaptaran els entrenaments als protocols de seguretat, aforament i distància social que marca Sanitat. Els entrenaments esportius es desenvoluparan, en tot cas, sense públic; i continuen suspeses totes les competicions; únicament es podrà entrenar en grups estables. Cada entrenador/a de les escoles esportives comunicarà a les famílies les pautes que s’ha de seguir.

D’altra banda, respecte a la celebració de l’etapa d’Ondara, la Volta la Marina Trofeu Ajuntament d’Ondara – Volta Ciclista Fémines de la XXXV Volta la Marina 2021, s’ha confirmat se celebració per al diumenge dia 7 de març, tal com estava previst en el calendari oficial de la Volta 2021, donat l’alçament de les restriccions a les competicions federatives d’àmbit autonòmic.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.